Ripple Kaç Dolar?



Ripple

XRP

24 Saat Hacim
Yükleniyor…

Arz
Yükleniyor…

Market Hacmi
Yükleniyor…

Ripple Nasıl Alınır Bilmiyor musun?

Yükleniyor…
1 Ripple Kaç TL?

1 Ripple (XRP) = Yükleniyor…

1 Ripple Kaç Dolar?

1 Ripple (XRP) = Yükleniyor…

1 Ripple Kaç Euro?

1 Ripple (XRP) = Yükleniyor…

Ripple (XRP) Hakkında

Ripple (XRP), ödeme işlemleri, varlık değişimi ve para transferleri için kullanılan dijital bir ödeme ağı ve protokolüdür.

Jed McCaleb ve Chris Larsen tarafından 2012’de “OpenCoin” ismiyle kurulan Ripple, geleneksel bankacılık ve kredi kartı sistemlerine bir alternatif olarak geliştirilmiştir.

Ripple’ın ana para birimi XRP, “XRP Ledger” adı verilen blockchaini destekler. Diğer kripto para birimlerinin blockchain sistemlerinden farklı olarak, XRP Ledger’da işlem onayı ve katkı, sadece özel olarak yetkilendirilmiş katılımcılar tarafından gerçekleştirilir.

XRP Ledger’ın işlem geçmişini koruyan düğümler, bu hizmetlerinin karşılığında token kazanmazlar. Ripple ilk oluşturulduğunda, 100 milyar XRP madeni para basıldı ve bu miktar çeşitli bireyler ve kurumlar arasında dağıtıldı.

Ripple sisteminde, işlem ücretleri yerine, bir işlem yapıldığında XRP Ledger’ın toplam arzından küçük bir miktar düşülür. Bu, her işlemle birlikte XRP’nin toplam arzını azaltan bir mekanizmadır.

Ripple Özellikleri

Ripple Fiyatı

Yükleniyor…








Yükleniyor…%

Ripple Piyasa Değeri

Yükleniyor…








Yükleniyor…%

Ripple Hacim

Yükleniyor…

Kripto Sıralaması

Yükleniyor…

Ripple Toplam arzı

Yükleniyor…

Ripple Maks. Arzı

Yükleniyor…

Tam Seyreltilmiş Piyasa değeri

Yükleniyor…

1 Ripple Serbest piyasada Ne Kadar?

Ripple Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

XRP Neyi Simgeler?

Geleneksel üç harfli para birimi kodları, para birimini düzenleyen ülkenin iki harfli ülke koduna tek bir karakter ekleyerek oluşturulur.

Örneğin ABD ülke kodu US’dir, bu nedenle ABD doları “USD” koduna sahiptir.

XRP’deki ilk harf “X”tir, çünkü bir ülke tarafından düzenlenmeyen bir varlık X ile başlamalıdır. Sonraki iki harf “RP” ise defterin yerel kripto para tokeni olan “ripple”ı temsil etmek için seçilmiştir.

Ripple XRP Ne İçin Kullanılır?

XRP ödeme yapmak, varlık takası ve para transfer sistemleri için kullanılır. Her işlemde arzın bir kısmı yakılır.

XRP Madenciliği Nasıl Yapılır?

İlk lansmanı sırasında 100 milyar XRP’nin tümü oluşturulduğu ve dağıtıldığı için düğümler defterin işlem geçmişini koruyarak XRP kazanmaz. Yalnızca diğer kripto para birimlerinin madenciliğini yapar ve daha sonra XRP karşılığında bu kripto paraları takas ederseniz XRP ”madenciliği” yapabilirsiniz.

Ripple Ödeme Sistemi Nedir?

Ripple Ödeme Sistemi, işlemleri onaylayan bir grup banka sunucusu aracılığıyla XRP ve bir mutabakat mekanizması kullanan blockchain tabanlı bir dijital ödeme ağı ve protokoldür.

XRP Nasıl Satın Alınır?

XRP, Binance’te doğrudan kredi veya banka kartı ile satın alınabilir. Ayrıca Binance Borsası’nda XRP karşılığında diğer kripto para birimlerini takas da edebilirsiniz. Daha fazla bilgi için XRP Nasıl Satın Alınır? rehberimizi okuyun.

Ripple Haberleri

Yükleniyor…

Ripple Dönüştürücü

XRP

=
USD

EUR

TRY

Son Videolar
Yükleniyor…

Diğer Kripto Paralara Göz Atın

Yükleniyor…