Kriptolar:
29660
Bitcoin:
$63.074
% 2.39
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.18
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.18
Korku & Açgözlülük:
56 / 100
Bitcoin:
$ 63.074
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Google Cloud, Web3 Portalını Açtı

Google Cloud
Blockchain geliştiricileri için veri setleri ve değiştirilemez tokenler (NFT) geliştirmeye yönelik eğitimler gibi kaynaklar artık Google Cloud’un yeni Web3 portalında mevcut. Ancak Bitcoin endüstrisinin tepkisi farklı oldu.
“Herhangi bir yerleşik bitcoin ve lightning desteği yok.” Unchained’in ürün pazarlama başkan yardımcısı Phil Geiger, 25 Nisan tarihli bir X gönderisinde, “En önemli kripto para birimini göz ardı etmek bir hata olmuş gibi görünüyor” dedi.

Twitter’da “Marty” takma adını kullanan kripto tüccarı MartyParty, 26 Nisan’da 80.700 X takipçisine Google’ın çok geride kaldığını bildirdi. Ancak, herkes lansmana bu kadar karşı değildi. Mitroplus Labs’ın yaratıcısı Ivaibi Festo, 25 Nisan’da X’te yayınlanan bir makalesinde Web3 portalını “kapsamlı bir kaynak” olarak nitelendirdi.

Web sitesi, geliştiricilerin Ethereum test ağları Sepolia ve Holesky’de DApp’leri dağıtmaları ve test etmeleri için ürünler ve test ağı tokenleri sunuyor. Learn programı NFT geliştirme, Web3 sadakat programları ve çok partili hesaplama (MPC) dijital varlık güvenliği üzerine kurslar içermekte.

Google son zamanlarda Web3 sektöründe önemli ilerlemeler kaydetti. Google artık insanların Bitcoin, Arbitrum, Avalanche, Optimism, Polygon ve Fantom’daki cüzdan bakiyelerini aramasına izin veriyor.

Google, Bitcoin borsa yatırım fonlarının 2024 yılında büyük arama motorlarında pazarlanmasına izin verdi. Geçen yıl Google, bu yılki ağ geçidi çıkışı için ortaklıklara odaklanıyor gibi görünüyordu.

Google Cloud’un BigQuery veri ambarı Ekim 2023’te MultiversX ile bağlanarak Web3 projelerinin ve kullanıcılarının Google Cloud’un gelişmiş veri analizi ve yapay zeka araçlarından bilgi edinmesine yardımcı oldu.

Eylül 2023’te Google’ın BigQuery veri ambarına 11 blockchain ağı ekledi. Avalanche, Arbitrum, Cronos, Ethereum’un Görli test ağı, Fantom, Near, Optimism, Polkadot, Polygon’un ana ağı, Mumbai test ağı ve Tron yeni ağlar oldu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir