Bitcoin Kaç Dolar?



Bitcoin

BTC

24 Saat Hacim
Yükleniyor…

Arz
Yükleniyor…

Market Hacmi
Yükleniyor…

Bitcoin Nasıl Alınır Bilmiyor musun?

Yükleniyor…
1 Bitcoin Kaç TL?

1 Bitcoin (BTC) = Yükleniyor…

1 Bitcoin Kaç Dolar?

1 Bitcoin (BTC) = Yükleniyor…

1 Bitcoin Kaç Euro?

1 Bitcoin (BTC) = Yükleniyor…

Bitcoin (BTC) Hakkında

Bitcoin, piyasadaki en popüler kripto para birimlerinden biridir. Satoshi Nakamoto tarafından 2009 yılında tanıtılan Bitcoin, piyasa değerine göre kripto para piyasasının bir numaralı yerini korumuştur. Bitcoin, piyasadaki mevcut altcoinler için yol açmış ve dijital ödeme çözümleri için dönüm noktası oluşturmuştur.

Dünyanın ilk kripto parası olarak Bitcoin, değeri açısından uzun bir yol kat etmiştir. Ancak, bir kişinin tam bir bitcoin satın alması gerekmez çünkü bitcoinler, yaratıcının adını taşıyan satoshi adında küçük birimlere bölünebilir. Bir satoshi, 0.00000001 bitcoin değerindedir.

Fiziksel bir BTC belirteci olmadığı için Bitcoin, bir dijital para birimi olarak işler. Bitcoin işlemleri tamamen şeffaf olup sansürlenemez ve böylece küresel, sansüre karşı dirençli bir finansal değişim aracı sağlar. Finansal sistem, merkezi bankacılık veya hükümet kurumları yerine, ‘düğüm’ olarak bilinen merkezsizleştirilmiş bir bilgisayar ağı tarafından desteklenir ve böylece ‘merkezsizleştirme’ teşvik edilir.

Bitcoin Fiyatı Neden Bu Kadar Değişken?

Bitcoin’in fiyatı, birkaç faktör nedeniyle başladığından beri oldukça değişken olmuştur. İlk olarak, kripto para piyasası daha küçük ve geleneksel piyasalar gibi yoğun bir şekilde işlem görmediği için büyük işlemler fiyatı önemli ölçüde değiştirebilir. İkincisi, Bitcoin’in değeri kamuoyu algısına ve spekülasyona bağlıdır, bu da kısa vadeli fiyat değişikliklerine yol açar. Medya kapsamı, etkili görüşler ve düzenleyici gelişmeler belirsizlik yaratır, talep ve arz dinamiklerini etkiler ve fiyat dalgalanmalarına katkıda bulunur.

Başka bir önemli faktör, Bitcoin’in sabit arzıdır. Sadece 21 milyon bitcoinin basılacak olması, talep değiştikçe dramatik fiyat değişikliklerine yol açabilir. Bu durum, Bitcoin’in büyük miktarlarını elinde tutan “balinalar” veya büyük Bitcoin sahipleri tarafından daha da şiddetlenir, çünkü onların büyük ölçekli işlemleri piyasayı önemli ölçüde etkileyebilir.

Bitcoin Ne Zaman Oluşturuldu?

Bitcoin, 2009 yılında Satoshi Nakamoto takma adını kullanan bilinmeyen bir kişi veya kişiler grubu tarafından yaratıldı. Dijital varlık, kullanıcıların aracılar olmadan güvenli ve anonim bir şekilde işlem gönderip almasını sağlayan merkezsizleştirilmiş, eşler arası bir ağ ve blockchain teknolojisi üzerine kuruludur. Satoshi Nakamoto, 2008’de Bitcoin beyaz kağıdını yayınladı ve kripto para biriminin tasarımı ve prensipleri hakkında bilgi verdi. İlk Bitcoin işlemi, 10 bitcoinin bir geliştiriciye gönderilmesi, 12 Ocak 2009’da gerçekleşti. O zamandan beri Bitcoin, finans endüstrisini dönüştüren alternatif bir değer saklama ve ödeme sistemi olarak ivme kazandı.

Bitcoin’i Kim Oluşturdu?

Bitcoin’in yaratıcısı, yalnızca Satoshi Nakamoto takma adıyla bilinen bir muammadır. Bitcoin’in yeniliği, 2008’de Nakamoto’nun kripto para birimini merkezsizleştirilmiş.

Bitcoin Özellikleri

Bitcoin Fiyatı

Yükleniyor…








Yükleniyor…%

Bitcoin Piyasa Değeri

Yükleniyor…








Yükleniyor…%

Bitcoin Hacim

Yükleniyor…

Kripto Sıralaması

Yükleniyor…

Bitcoin Toplam arzı

Yükleniyor…

Bitcoin Maks. Arzı

Yükleniyor…

Tam Seyreltilmiş Piyasa değeri

Yükleniyor…

1 Bitcoin Serbest Piyasada Ne Kadar?

Bitcoin Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Kaç Adet Bitcoin Var?

Bitcoin’in dolaşımdaki arzı 19,483,037 BTC ve maksimum arzı 21,000,000 (21 Milyon) BTC’dir.

Bugün Bitcoin Ne Kadar?

Bitcoin’in değeri, kripto para piyasasındaki sürekli 24/7 aktivite nedeniyle sık sık dalgalanmalar geçirir. Bitcoin’in güncel fiyatı ve tarihsel verileri Binance’da gerçek zamanlı olarak mevcuttur.

BTC’nin Tüm Zamanların En Yüksek ve En Düşük Değerleri Nedir?

Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek ve en düşük fiyatları, arz ve talep dinamikleri tarafından yönlendirilir. Yüksek talep ve sınırlı arz, fiyat artışlarına yol açarken, düşük talep ve fazla arz fiyat düşüşlerine yol açar. Bitcoin, Kasım 2021’de 69,044 dolarlık tüm zamanların en yüksek fiyatına ulaştı. Bitcoin’in tüm zamanların en düşük fiyatı 6 Temmuz 2013’te kaydedilen 67.81 dolardır.

Bitcoin Ne Kadar Değerli?

Bitcoin, piyasa değeri açısından önde gelen kripto paradır. Satoshi Nakamoto takma adını kullanan belirsiz bir programcı veya programcılar ekibi tarafından Bitcoin yaratıldı. Tanıtıldığından bu yana, Bitcoin’in değeri sürekli artmış ve kullanıcı tabanı zamanla büyümüştür. Bitcoin’in gerçek değeri sürekli değişmektedir çünkü kripto paralar 24/7 işlem görmektedir.

Bitcoin Madenciliği Nedir?

Bitcoin madenciliği, madencilerin Bitcoin blockchain’indeki her işlem için kriptografik bulmacaları çözmek için donanım cihazlarının işlem gücünü katkıda bulunduğu bir süreçtir. Madenciler, kriptografik bulmacaları çözdükleri için BTC alırlar ve işlemler, blockchain’e eklenen bloklarda kaydedilir.

Bitcoin (BTC) Nasıl Satın Alınır?

Bitcoin, Binance’ta kredi veya banka kartıyla doğrudan satın alınabilir. Ayrıca, Binance Borsası’nda diğer kripto paraları Bitcoin ile takas edebilirsiniz. Daha fazla talimat için Bitcoin Nasıl Satın Alınır rehberimize bakın.

Bitcoin (BTC) Nasıl Saklanır?

BTC bir dijital para birimi olduğu için dijital bir cüzdanda saklanır. İşte Bitcoin’inizi saklamanın iki yolu:

BTC’nizi Binance borsasında saklayın

BTC’nize hızlı erişim sağlamak ve işlem yapmayı kolaylaştırmak istiyorsanız, Bitcoin’inizi Binance borsasında saklamayı düşünebilirsiniz.

BTC’nizi bir Bitcoin cüzdanında saklayın

Alternatif olarak, BTC’nizi dış bir BTC cüzdanında saklayabilirsiniz. Piyasada farklı artıları ve eksileri olan sıcak ve soğuk cüzdan çözümleri mevcuttur, bu nedenle hangi seçeneğin size en uygun olduğunu görmek için seçenekleri keşfedebilirsiniz.

Bitcoin (BTC) Nasıl Satılır?

Bazen nakde ihtiyacınız olduğunu anlıyoruz ve dünyanın en büyük kripto para borsası olarak, milyonlarca kullanıcı tarafından güvenilen, size Bitcoin’inizi sizin için en uygun oranda nakde çevirmeniz için 4 yol sunuyoruz.

Bitcoin Nasıl Kazanılır?

Binance Earn’i kullanarak, Tasarruf ve Staking’e yatırılan aynı sayıda Bitcoin’in ana garantili bir yaklaşımla size ve getirilerin aynı tür token olarak ödendiği şekilde geri döndürülmesini sağlayın.

Bitcoin Haberleri

Yükleniyor…

Bitcoin Dönüştürücü

BTC

=
USD

EUR

TRY

Son Videolar
Yükleniyor…

Diğer Kripto Paralara Göz Atın

Yükleniyor…