Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$62.194
% 0.20
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 62.194
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Kraken, Kendi Bankasını Açmaya Çalışıyor

Kraken

Kripto para borsası Kraken, “Kraken Bank” adını verdiği kendi bankasını çok yakın bir zamanda kuracağını açıkladı.

Kraken, zorlu bir düzenleyici ortama rağmen banka açma yolunda ilerliyor. Kripto borsası, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiği suçlamalarını çözmek için ABD müşterileri için zincir içi stake hizmetlerini kısa süre önce kapatmıştı.

Ancak Kraken’in baş hukuk sorumlusu Marco Santori, The Scoop podcast’inde yaptığı açıklamada, “Kraken Bank çok yakında faaliyete geçme yolunda ilerliyor,” dedi.

Kraken’in bankasının küçük top zincirlerini içereceği ve logolarıyla birlikte Wall Street bankalarının masalarına takılacağı belirtildi. Ancak bu zamanda, kripto sektöründen doğacak yeni bir bankanın çalkantılı bir zamanda geleceği söylenebilmekte. Son birkaç hafta içinde, çok sayıda yaptırım eylemi gerçekleşti ve düzenleyici cephede belirsizlik arttı.

SEC Başkanı Gary Gensler, geçen ay yaptığı açıklamada, Kraken’in 30 milyon dolar para cezası içeren anlaşmasının “bu pazardaki herkesi uyarması gerektiğini” söyledi. Ancak Santori, SEC anlaşmasını ayrıntılı olarak tartışmayı reddetti ve Kraken’in şikayetlerin hiçbirini kabul ya da reddetmediğini sözlerine ekledi.

Kraken’in ABD’deki ürün yelpazesini dramatik bir şekilde etkileyeceği ve SEC’in kararının stake hizmeti almak isteyen Amerikalı müşterileri daha riskli borsalara iteceği belirtilirken, Santori, Kraken’in bankacılık ilişkilerinin güvenli olduğunu ve borsanın “dünyanın dört bir yanında çeşitlendirilen bir banka grubuna” sahip olduğunu söyledi.

Santori, bankacılık cephesinde artan ihtiyatın sektördeki inovasyonu engelleyebileceği konusunda uyardı. “Bankaların hangi hesapları açacakları konusunda çok temkinli olacakları bir döneme geri dönüyoruz” dedi. Ancak, Santori, ABD’de kripto sektörüne yönelik komplocu bir baskı olduğunu düşünmediğini belirtti.

Kraken, düzenleyici ortama rağmen banka açma yolunda ilerlemeye devam ediyor. Ancak sektördeki inovasyonun engellenmesi endişeleri de gündemde.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version