Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.857
% 0.89
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.857
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Mastercard Yeni Pilot Uygulamasını Duyurdu!

Mastercard, banka

Mastercard, Birleşik Krallık’taki yeni test ortamında tokenleştirilmiş banka mevduatlarının pilot uygulamasını çıkarıyor.

Yakın zamanda kripto para sektörüne adım atmasıyla adından sıkça bahsettiren Mastercard, pilot uygulamasını duyurdu.

Şirket Çoklu Token Ağı (MTN) olarak adlandırdığı ve tokenleştirilmiş banka mevduatlarını test etmeye başlayacak. Ayrıca  stabilcoinler ve CBDC’ler kullanarak deneylere geçecek bir ağ başlatıyor.

Mastercard, Multi-Token Network (MTN) adı verilen bir test ortamı oluşturarak, bu yaz İngiltere’de beta modunda kullanıma sunulacak şekilde tokenize banka mevduatlarını keşfetmeye başlayacak.

Mastercard kripto ve blok zinciri başkanı Raj Dhamodharan, bir dizi banka ve finans kuruluşlarını katılmaya davet ettiğini ve MTN  girişiminin zamanı geldiğinde merkez bankası dijital para birimlerini ve düzenlenmiş stabilcoinleri benimsemeye devam edeceğini söyledi.

Raj Dhamodharan’ın bir haber kanalına verdiği bir röportajda “Bugün küresel ekonomiye güç veren şey bankalardaki düzenlenmiş paradır” dedi. “Bu nedenle, tokenize edilmiş banka mevduatları yapmakla başlıyoruz, böylece bir banka hesabındaki para birimi blok zincirinde dijital bir varlık oluyor ve kripto ekosisteminde dijital para biriminde bulduğunuz aynı programlanabilirlik düzeyini bunlara da getiriyoruz.”

Mastercard’ın ilk olarak tokenleştirilmiş banka parasıyla ilerletmeyi planladığı uygulama türleri ve kullanım durumları, Nisan ayında duyurulan blok zinciri analitik uygulaması olan Mastercard Crypto Credentials ile uyumlu olacak şekilde tasarlanmıştır. Bu yaklaşım, işlemlerin kara para aklamayı önleme (AML) gibi düzenlemelerle uyumlu olmasını sağlamayı hedefliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version