Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.184
% 2.18
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.184
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Tether, Gürcistan’la Anlaştı!

Tether şirketi, Gürcistan hükümetiyle yaptığı açıklamada, ülkede Bitcoin ve peer-to-peer altyapısını geliştirmek için bir anlaşma imzaladı.İmzalanan bu stratejik anlaşma ile Gürcistan’da blockchain altyapısının temelleri oluşturulmaya çalışılacak.

Taraflar işbirliğinin önemine vurgu yaparken, Gürcistan’ın da yeni start-uplara önem verdiğini belirtti. Atılan adımların uluslararası anlamda merkeziyetsiz çabaya destek vereceği düşünülüyor.

İlginizi Çekebilir:Bir Dev Şirketten Daha Bitcoin Spot ETF Başvurusu Geldi!

Gürcistan Ekonomi Bakan Yardımcısı Irakli Nadareishvili:

Ülkede yerel blockchain teknolojilerinin gelişmesine ve bu sektörde faaliyet gösteren şirketlerin Gürcistan’da tanıtılmasına katkı sağlayacak blockchain teknolojisi ile ilgili eğitim alanında da iş birliği konusunda mutabık kaldık.

Eğitim çalışmalarına da blockchainin büyük katkısı olacağını savunan bakan yardımcısı, stabil coinlerin blockchain teknolojisi ile eğitime entegre edileceğini belirtti. İlerleyen 5 senelik süreçte ise inovatif fikri olan ve belirtilen alanlarda işbirliği yapmak isteyen yabancı yatırımcılara destek verileceğini söyledi.

Yapılan bu anlaşmaya, Gürcistan’ın önde gelen üniversitelerinden ve araştırma merkezlerinden biri sayılan BTU’nun da dahil olduğu belirtildi. Peer to peer teknolojisinin kullanımına oldukça önem veren hükümet, Tether’in dijital sektörde öncü olmasını ve yenilikçi politikalar izlemesini de gelecek için oldukça önemli bulduğunu belirtti. Hükümet tarafından yapılan bir diğer açıklamada ise ilgili teknolojilerin kabul edilmesinin, şehirlerin güçlenmesi açısından da oldukça önem arz ettiği belirtiliyor.

Tether CTO’su Paolo Ardoino, Gürcistan hükümetiyle olan işbirliklerine oldukça ilgili olduğunu ve beraber çalışmalarına devam etme niyetinde olduğunu söyledi.

Bakan yardımcısı ayrıca blokchain teknolojisini geliştirmek için yerel girişimlerle beraber çalışarak bir fon geliştireceğini açıkladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version