Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.790
% 4.04
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.790
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Bitcoin Madencilik Hisseleri , 3.5 Milyar Dolar İşlem Hacmini Geçti !

bitcoin

Büyük Bitcoin madencilik firmaları, bu hafta 200 milyon doları aşan hacimlerle dünya teknoloji devlerinden bazılarını gölgede bırakan uzun bir hisse senedi alım satım günü geçirdi.

Kripto madenciliği firmaları Pazartesi günü Amerikan borsalarında güçlü işlem hacimleri gördü; hatta bazı madencilik hisseleri tanınmış ABD teknoloji devlerini bile geride bıraktı.

Yahoo Finance’in verilerine göre,  en büyük iki Bitcoin madenciliği firması Marathon Digital ve Riot Platforms arasındaki toplam işlem hacmi 8 Ocak’ta 3,55 milyar dolardı .

Yahoo’ya göre Marathon Digital (MARA), 112 milyon toplam hisse senedi işlem hacmiyle o gün Amerika Birleşik Devletleri’nde en çok işlem gören hisse senedi konumunu bile güvence altına aldı .

Bu, Bitcoin madencisini açık bir farkla Tesla, AMD, Nvidia ve Apple’ın önüne koydu. Pazartesi günü ABD’de en çok işlem gören ikinci hisse senedi olan Tesla, karşılaştırmalı olarak günlük 85 milyon civarında işlem gören hisse hacmine sahipti.

Bitcoin Madencilik Hisseleri , 3.5 Milyar Dolar İşlem Hacmini Geçti !
ABD’de listelenen şirketler 8 Ocak itibarıyla hacimlerine göre sıralandı. Kaynak: Yahoo Finance

Bu arada, endüstri uzmanı Eric Balchunas’ın gözlemine göre Grayscale’in Bitcoin Trust’ı (GBTC) 8 Ocak’ta yarım milyara yakın işlem gördü; bu, mevcut 3.000 ETF’nin %99’undan fazlasını oluşturuyor.

Bu hafta spot Bitcoin ETF’lerinin beklenen onayına atıfta bulunarak, “herkesle birlikte başlarlarsa bıçaklı kavgaya (hacimli) bir silah getireceklerini” hatırlattı.

Grayscale, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan yeşil ışık gelene kadar fonunu bir spot ETF’ye dönüştürmeyi veya “listelemeyi” umuyor.

Bitcoin Madencilik Hisseleri , 3.5 Milyar Dolar İşlem Hacmini Geçti !

Maratonun üstün performansı, Bitcoin madencilik sektöründeki daha geniş bir patlamanın ortasında geldi. 8 Ocak’ta Core Scientific, borç krizinden çıkarken 55 milyon dolarlık özsermaye yatırımı sağladı.

Bildirildiği üzere , 55 milyon dolarlık hisse senedi arzının süresi geçen hafta doldu ve aşırı talep görüldü. Firma, iflas işlemleri tamamlandıktan sonra Nasdaq borsasına yönelmeyi ve bu hafta daha iyi performans gösteren yüksek uçan madencilik hisselerine katılmayı planlıyor.

Ek olarak CleanSpark, 2024 sonuna kadar 160.000 madenciyi satın alabilecek stratejik bir anlaşma yaptığını duyurdu .

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir