Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$66.172
% 0.17
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 66.172
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Avrupa’nın İkinci Büyük Bankası Bitcoin’e Yatırım Yapıyor!

bitcoin, btc

Avrupa’nın ikinci büyük bankası olan BNP Paribas, son 13F bildiriminde spot Bitcoin ETF’ine maruz kaldığını bildirerek kripto para dünyasında önemli bir gelişmeye imza attı.

BNP Paribas, BlackRock Bitcoin ETF’ine Yatırım Yaptı

BNP Paribas’ın son 13F bildirimine göre, banka BlackRock’un iShares Bitcoin Trust’ına (IBIT) 1.030 adet satın alarak 41.684 dolar yatırım yaptı. Bu yatırım miktarı büyük olmasa da, bankanın Bitcoin’e olan ilgisini ve bu alana olan inancını açıkça gösteriyor.

Bankanın Bitcoin ETF’ine yaptığı yatırım, birçok analist tarafından da önemli bir gelişme olarak değerlendirildi. Analistler, bu yatırımın Bitcoin’in kurumsal yatırımcılar tarafından benimsenmesi açısından önemli bir adım olduğunu ve Bitcoin ETF’lerine olan talebin de artacağını öngörüyor.

Bloomberg’in kıdemli ETF analisti Eric Balchunas, birçok yatırım danışmanının, bankanın ve diğer kurumsal yatırımcıların BTC ETF’lerine yatırım yaptığını ancak henüz bu yatırımlarını bildirmediklerini ve açıklamadıklarını söylemişti. Balchunas ayrıca, 13F başvuruları için son tarih olan 15 Mayıs’a kadar 500’den fazla yatırım danışmanının Bitcoin ETF varlıklarını açıklamasını beklediğini de belirtti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir