Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$65.337
% 1.01
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 65.337
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Bitcoin Madenciliği Devi Riot Platforms’u Halving ve Zorluk Engelleyemedi: Rekor Gelir!

btc, bitcoin, bitcoin dominance

ABD ve dünyanın en büyük Bitcoin madencilik şirketlerinden biri olan Riot Platforms, 2024’ün ilk yarısı için 211.8 milyon dolarlık net gelir açıkladı. Bu rakam, halving’in yaklaştığı ve madencilik zorluğunun önemli ölçüde arttığı bir dönemde elde edilmesi açısından Riot için de rekor anlamına geliyor.

Halving ve Zorluğa Rağmen Rekor Gelir

Bitcoin madenciliği şirketi Riot Platforms, halving ile birlikte madencilerin ödüllerinin yarı yarıya azalmasına ve madencilik zorluğunun her geçen gün artmasına rağmen, firma tarihindeki en yüksek çeyreklik geliri elde etti. Riot, 2024’ün ilk çeyreğine ilişkin rakamları dün açıkladı.

Açıklamada, çeyrekte 211.8 milyon dolarlık net gelir elde edildiği ve bu rakamın geçen senenin aynı dönemine göre %1000 (18 milyon dolar) oranında bir artış gösterdiği belirtildi.

Dünyanın En Büyük Madencilik Tesisi Yolunda

Kazanç raporu toplantısında konuşan şirket CEO’su Jason Les, geçtiğimiz hafta madencilik cihazlarının kurulumuna başlanan Corsicana tesisi hakkında da bilgi verdi ve “Bu tesis tamamen faaliyete geçtiğinde, Bitcoin madenciliği yapan dünyadaki en büyük tesis olacak” dedi. Les ayrıca, şirketin yıl sonuna kadar hash rate kapasitesini şu anki seviyenin 3 katına çıkarmayı hedeflediğini de sözlerine ekledi.

Üretilen Bitcoin Sayısında Düşüş

RIOT, ürettiği Bitcoin sayısında da geçen senenin aynı dönemine (ilk çeyrek) göre düşüş yaşadı. 31 Mart itibarıyla toplamda 1364 BTC üreten şirket için bu rakam geçen senenin aynı döneminde 2115 idi. Açıklamada bunun sebebi olarak ise madencilik zorluğundaki büyük artış gösterildi. Madencilik zorluğundaki artışın en büyük sebeplerinden biri de halving’di. Halving’in 20 Nisan’da gerçekleşeceği bilinmesi, şirketlerin önceden harekete geçmesine ve yeni makine yatırımları yapmasına neden olmuştu. Bu durum, halving gerçekleşmeden önce madencilik zorluğunda önemli bir artışa yol açtı.

Açıklamada, Bitcoin üretim maliyetinin 23 bin dolar olduğu ve geçen senenin ilk çeyreğinde bu rakamın 9.438 dolar olduğu kaydedildi.

Nasdaq’ta işlem gören şirketin hisseleri dünkü işlem gününü 9.82 dolardan kapattı. Hisseler, yıl başından bu yana yaklaşık %47 değer kaybetti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir