Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$65.717
% 0.43
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 65.717
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Powell’ın Taahhüdünün Ortasında Bitcoin ETF Göçü: Yatırımcılar Ürktü

bitcoin ,etf

Çarşamba günü yaşanan yıkıcı bir gelişmeyle yatırımcılar, spot bitcoin’e odaklanan ABD doları cinsinden borsa yatırım fonları (ETF’ler) piyasasından 563 milyon dolar çekerek fonların piyasaya sürülmesinden bu yana en yüksek tek günlük çıkışa tanıklık etti. Bu, Çarşamba gününden bu yana art arda altıncı para çekme gününe işaret ediyor. Farside Investors ve CoinGlass tarafından bildirildiği üzere, 24 Nisan’dan 1 Mayıs’a kadar olan dönemde, çekilen coin miktarı toplam 1.199.522.307 $ oldu.

Fidelity’nin FBTC’si Çıkışlara Öncülük Ediyor

Fidelity’nin FBTC’si, 191,1 milyon dolarlık itfayla geri çekilme hareketinin amiral gemisi oldu. Bu hareket FBTC’yi etkili bir şekilde uzak tutarak BlackRock’ın IBIT’sinin boşluğu doldurmasına ve Grayscale Bitcoin Trust’tan (GBTC) nispeten daha yüksek çıkışları önemli ölçüde azaltmasına olanak tanıdı.

Powell’ın Güvencesi Bitcoin’i Geçici Olarak Artırdı

Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell‘ın faiz oranlarını yakında yükseltmeyeceğine dair güvence vermesinin ardından kripto para piyasası biraz rahatladı ve bu da bitcoin fiyatlarında küçük bir yükselişe yol açtı. Şu anda bir dizi ABD merkezli BTC ETF’si çıkış yaparken, Fed Powell’ın artan ekonomik büyüme ve istihdamla ilgili genel olarak ‘güvercin’ duruşu ve kriz döneminde arzın azaltılması, bitcoin de dahil olmak üzere riskli varlık portföylerine yardım etti.

Fed Faizler Konusunda Kararlı, QT Kısıntısını Açıkladı

Bunun yerine BoC, ekonominin performansını birincil neden olarak göstererek politika faizini sabit tuttu. Powell’ın bu basın brifingi sırasında yaptığı yorumlar, daha önce diğer yetkililer tarafından enflasyonla mücadele için açıklanan yaklaşan faiz artışlarıyla uyumlu değil ve böylece son verilerin yol açtığı korkuları hafifletiyor.

Fed ayrıca, Haziran ayında başlaması ve iki aşamada uygulanması planlanan QT planının azaltılacağını duyurdu. Aynı zamanda, ABD Hazinesi on yıllardır ilk kez borç geri alımı yaptığını açıkladı ve bunu tahvil piyasasındaki likiditeyi desteklemek olarak gösterdi.

Likidite Endişeleri Arasında Bitcoin’in Volatilitesi

Diğer risk varlıklarına benzer şekilde, likidite beklentilerinin değişmesi sonucunda bitcoin de dalgalanma yaşadı. Powell’ın açıklamasının ardından, kripto para BTC 56.620 $’dan 59.430 $’a yükselerek önemli bir artış yaşadı. Bununla birlikte, etkileyici artış kısa süreli bir rahatlama getirdi, çünkü fiyat raporlama sırasında hızla 57.300 $ ‘a düzeltildi.

Küresel ETF Çıkışları Cansız Hacimlerle Gölgelendi

Asya’nın ilk spot bitcoin ve eter ETF’leri bu hafta piyasaya çıktığında Hong Kong‘da yeni ticaret hacminin olmaması, kripto alanındaki korkunun kapsamını daha da genişletti. Böyle bir genel destek eksikliği, aşağı yönlü havayı daha da kötüleştirdi ve bitcoin’in değişken likidite dinamiklerine karşı karşılaştığı gerilemeye katkıda bulundu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir