Kriptolar:
29472
Bitcoin:
$56.949
% 4.49
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.05
Piyasa Değeri:
$2.21 T
% 5.02
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 56.949
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.21 T

Hong Kong’un Bitcoin ve Ethereum ETF’leri Üzerine Tartışma

bitcoin, ethereum, etf, hong kong

Hong Kong’da yeni onaylanan Bitcoin ve Ethereum Borsa Yatırım Fonları (ETF’ler) finans piyasasında kesinlikle yeni bir yeşil ışık faslı açtı. Bu konuda pek çok endişe olmasına rağmen, aynı zamanda anakarada doğan Çinli yatırımcıların satın alınabilirliği ve katılımı konusunda da endişeler ortaya çıkmıştır.

Uzman, Çinli Yatırımcılar için Düzenleyici Engelleri Vurguluyor

ETF’lerin başarılı bir analisti olan Eric Balchunas’a göre, Çin anakara yatırımcıları için engel teşkil edecek birkaç sorun var. ETF yapısı, doğrudan dijital varlık alımlarını atlayarak, riskleri sağlayıcılar üzerinde yoğunlaştırıyor. Sonuç olarak Balchunas, sanal varlıklarla ilgili politikaların artan sıkılığı nedeniyle düzenleyici engellerin Çin katılımını caydırabileceğini beklemektedir.

İşin iyi tarafı, Bloomberg ETF analizinden Rebecca Sin, potansiyel ETF geliştiricilerine Hong Kong’un piyasa performansı hakkında iyimser bir öngörüde bulunuyor. Sin, esas olarak kripto varlıkları kullanan devrim niteliğinde bir servet yönetimi şirketini bir araya getiriyor. Büyük düşünüyorlar ve iki yıl içinde bu şirketin bir milyar dolar değerinde olması gerekiyor. Bu tahmin, geçmişte yapılan daha cesur tahminlere kıyasla kesinlikle etkileyici değil.

Hong Kong’daki Bitcoin ve Ethereum ETF’lerinin başarısı, ayrılmaz bir şekilde altyapı geliştirmeleri ve yasal düzenleyici onaylar ile ilgilidir. Balchunas, bunların yatırımların çekilmesinde ve şehrin Asya’da önde gelen bir ETF merkezi olarak kurulmasında çok önemli bir rol oynadığını belirtiyor.

ETF çerçevelerinin incelikleri olsa da Balchunas, geçmişte kripto para birimlerine karşı alınan önlemlere dayanarak Çin’in onayına temkinli yaklaşıyor. Çin Anakarası’ndan yatırımcıların ETF yatırım onay süreçlerine isteksiz yaklaşmasının nedenlerinden biri de bu; zira Çin’in madencilik alanındaki aralıklı düzenlemeleri nihayetinde yatırım belirsizliğine katkıda bulundu.

Senaryonun doğası, düzenleme sorunları ile piyasaların beklentilerinin mükemmel bir şekilde kesiştiği ve kripto ticaretinin geleceği üzerinde belirsizlik yaratan Hong Kong’un ETF ekosisteminin yakından izlenmesini gerektiriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir