Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$65.717
% 0.43
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 65.717
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

SEC, Terraform ve Do Kwon’u $4 Milyar Dolandırıcılıkla Suçluyor

Terraform

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından Terraform Labs ve CEO’su Do Kwon’a karşı suç duyurusunda bulunuldu. SEC, kayıt dışı token satışlarını kullanarak 4 milyar doların üzerinde para çaldıklarını iddia ediyor.

Yaygın olarak kullanılan kripto tokeni UST’nin ABD dolarına olan sabitlemesini kaybettiği 2022 yılında, algoritmik olarak ihraç edilen UST’nin değeri 40 milyar dolar düştü. Terraform’un hukuk ekibi SEC’in iddialarını reddetti ve 5,3 milyar dolar ceza ödemeyi kabul etti.

Terraform Avukatları Dolandırıcılık Davasında SEC Suçlamalarına İtiraz Etti

Anlaşmazlık, 5 Nisan 2024 tarihinde Terraform ve Kwon’un New York jürisi tarafından dolandırıcılıktan suçlu ilan edilmesiyle doruğa ulaştı. İki hafta süren davanın son gününde kripto para sektörünün cezalandırıldığı görülebilir.

Yine de Terraform avukatları UST stablecoin satışlarının çoğunun ABD dışında gerçekleştiğini düşünüyor. SEC’in Terraform’un küçük ABD operasyonu ile önemli mali kayıplar arasında bir bağlantı göstermediğini savunuyorlar.

SEC -bir iş modeli tanımlayacaklarını iddia ederek- finansal ölçümler istiyor. Daha önce de belirtildiği gibi, komisyon kripto para birimiyle ilgili olarak suiistimallere ilişkin açık ve etkili bir dil önerdi. Bununla birlikte, Terraform avukatları cezanın aşırı olduğunu ve gerekçelendirilemeyeceğini ileri sürerek, müvekkillerine 1 milyon dolar maddi tazminat ödenmesini istedi.

Terraform’un savunması, küresel ekonominin büyümesine dayanıyor. 1 Mayıs 2024’te Terraform avukatları, SEC’in güç ve kanıttan yoksun olduğunu söyleyerek cevap verdi. Çoğunlukla işlemlerin çoğunun ABD toprakları dışında gerçekleştiğini ve bu kadar cezayı hak etmediğini savundular.

Savunma avukatı ise her şeyin Kore ve Singapur’da yapıldığını iddia etti. Müttefik eylemlerindeki rolünün ABD eylemleri üzerinde en öngörülemez etkiye sahip olacağını vurguladı. Terraform, SEC’in hikayesini bir başka dosyayla bozmakta gecikmedi. Firmanın avukatları SEC’i, şüpheliler ve belirttiği büyük kayıplarla ilgili herhangi bir kanıt sunmadığı için eleştirdi.

SEC, Dolandırıcılık Davası Kararında Kripto Uyumluluğunu Vurguluyor

SEC İcra Bölümü başkanı Gurbir Grewal, mahkemenin bulgusunu memnuniyetle karşıladı. Grewal, kripto endüstrisinin uyum ihtiyacını yineledi ve son dönemdeki yatırımcı kayıplarına dikkat çekti. Kararın, kamu yararına hizmet edenleri ödüllendiren ve kötü aktörleri caydıran bir düzenleyici çerçevenin tasarımı için hayati önem taşıdığını söyledi.

Bu yargı kararı, ABD kripto para birimi işinin dikkatle araştırıldığını ve düzenlendiğini göstermektedir. Yeniden yargılama sonucunda kesin olmayan bir karar çıkarsa, bu durum Terraform Labs’ın faaliyetlerini ve diğer kripto şirketlerinin, özellikle de uluslararası operasyonların düzenleyici rejimle nasıl etkileşime girdiğini ve bu rejime nasıl uyduğunu etkileyecektir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir