Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$65.738
% 0.37
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 65.738
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

DOGE Yaratıcısı, SocialFi Hype’ına İhtiyatlı Bir Bakış Açısı Sunuyor

SocialFi

Dogecoin’in yaratıcısı Billy Markus takma adıyla Shibetoshi Nakamoto, kısa süre önce sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda, SocialFi hakkındaki heyecanı bir miktar gerçeklikle yatıştırdı. SocialFi’nin en iyi kripto para platformu olarak övülmesini sağlayan bir gönderi sorulduğunda Markus, hikayenin pratik tarafını ele alarak, “Ondan para kazandığımda ilginç; aksi takdirde son derece ilgisiz” dedi.

SocialFi” terimi, çevrimiçi sosyalleşme ve etkileşimi değiştirebilecek bir olay olan sosyal ağların ve merkezi olmayan finansın entegrasyonuna atıfta bulunuyor. Bununla birlikte, bu tür iddialı girişimlere sıklıkla eşlik eden pratik kaygılar Markus’un keskin cevabıyla vurgulanıyor.

“para kazandığım zamanlar ilginç, aksi takdirde son derece ilgisiz buluyorum”– Shibetoshi Nakamoto (@BillyM2k) 1 Mayıs 2024

Ethereum’un geliştiricisi Vitalik Buterin gibi bazı vizyonerler Farcaster gibi merkezi olmayan sosyal ağların olanaklarını savunurken, Markus’un bakış açısı daha temkinli bir görünümü yansıtıyor. Markus’un iddiası, ortaya çıkan bu platformlara olan ilgiyi sürdürmek için somut bir fayda ve finansal teşvikin gerekliliğine işaret ediyor.

CoinMarketCap’in verilerine göre SocialFi, etrafındaki tüm heyecanlara rağmen şu anda 1,33 milyar doların biraz üzerinde bir değere sahip. Ancak sektör analistleri, friend.tech gibi projeler token lansmanlarına hazırlanırken değerlemede potansiyel bir karışıklık yaşanacağını öngörüyor. Bir milyar doları aşacağı tahmin edilen FRIEND token’ının yaklaşan sürümü, SocialFi ekosistemi için çok önemli bir anın habercisi.

Markus’un pragmatik duruşu, SocialFi’yi çevreleyen hype’a kapılan meraklılar için bir gerçeklik kontrolü görevi görüyor. Fikirde potansiyel olsa da, uzun vadede sürdürülebilirliği yeni olmaktan çok daha fazlasına bağlı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir