Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.991
% 2.14
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.991
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Astronotlar Fiziksel BTC Cüzdanı Taşıyor: Bitcoin Ay’a Yolculukta

Astronotlar Fiziksel BTC Cüzdanı Taşıyor: Bitcoin Ay'a Yolculukta

BitMEX, içindeki 1 BTC’nin ileride nasıl harcanacağını görmek isteyenler için bir halka açık ‘vanity’ adrese sahip bir kripto cüzdandır

Bitcoin, şimdi Ay’a gitmek üzere! Kripto cüzdanı içinde 1 BTC bulunan fiziksel bir Bitcoin, Vulcan Centaur roketiyle astronotlarla birlikte yolculuk yapıyor. Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri Üssü’nden fırlatılan uzay aracı, Şubat ortalarında Ay’a ulaşmayı hedefliyor.

BitMEX adlı kripto türevleri borsası, bu ilginç yolculuğu düzenledi. 18 Mayıs 2023’te duyurulan bu görevde, Ay’a inecek olan kripto cüzdanı, en az 1 BTC içeriyor.

İlginizi çekebilir: Japonya’nın E-Ticaret Devi Mercari, Bitcoin Ödemelerini Kabul Etmeyi Planlıyor!

BitMEX, Bitcoin cüzdanının halka açık bir adresi olacağını ve isteyen herkesin ek Bitcoin gönderebileceği bir düzenleme yapacaklarını belirtti. Bu sayede, birisi Ay’daki Bitcoin’i topladığında bu işlemi izleyebilecekler.

Roketten ayrıldıktan sonra, Bitcoin ve mürettebat şu anda Peregrine-1 adlı uzay aracıyla Ay’a doğru ilerliyor. Her şey planlandığı gibi giderse, 23 Şubat’ta Ay’a iniş yapacaklar.

Bu misyon, Apollo programından bu yana ABD’nin Ay’a iniş yapacak ilk misyonu olma özelliği taşıyor.

BitMEX CEO’su Stephan Lutz, bu görevin sadece uzay keşfi için değil, aynı zamanda uzay ekonomisi için bir para sistemi oluşturma yolunda atılan bir adım olduğunu vurguladı.

Lutz’a göre, Ay’daki Bitcoin, insanlık tarihindeki önemli yeniliklerden birini temsil ediyor. Merkezsiz finansın, dünya sınırlarını aşarak evren genelinde bireylere güç verme potansiyeline işaret ediyor.

BitMEX’in bu girişimi, kripto topluluğunun “ay’a” gitme ifadesine dayanıyor. Bu ifade genellikle kullanıcıların ellerinde tuttukları kripto varlıklarının değer kazanmasını dile getirmek için kullanılıyor.

Bu tarz içeriklerden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir