Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.475
% 0.85
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.475
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Japonya’nın E-Ticaret Devi Mercari, Bitcoin Ödemelerini Kabul Etmeyi Planlıyor!

Japonya'nın e-ticaret devi Mercari, Bitcoin Ödemelerini Kabul Etmeyi Planlıyor!

Mercari, Japonya’nın önde gelen e-ticaret devlerinden biri olarak Bitcoin ödemelerini yakında kabul etmeyi planlıyor.

Mercari, Japonya’nın dijital bit pazar platformu, Nikkei bu yılın Haziran ayında kullanıcıların ürünleri Bitcoin ile satın almasına olanak tanıyacağını duyurdu.

Bitcoin ödemeleri, şirketin Tokyo merkezli blockchain yan kuruluşu Melcoin tarafından işlenecek. Mercari’deki fiyatlar hâlâ Japon Yeni cinsinden görüntülenecek ancak uygulama kullanıcıları dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin ile ödeme yapabilecekler.

Melcoin, Bitcoin‘i satıcıya Japon Yeni olarak aktaracak aracı bir rol üstlenecek ve fiat para birimiyle yapılan satışlardaki gibi benzer işlem ücretlerini uygulayacak. Kullanıcılara aynı ücretlerin mi uygulanacağı henüz kesin değil.

Mart 2023’te Mercari kendi Bitcoin borsasını başlattı ve kullanıcıların uygulama üzerinden banka hesapları, satış gelirleri ve platformdaki aktivitelerinden kazandıkları ücretsiz puanlarla Bitcoin satın almasına izin verdi.

2013 yılında kurulan Mercari, son kazanç raporuna göre 2023’ün üçüncü çeyreğinde 2.8 milyar Yen (19.4 milyon Dolar) kar elde etti; önceki yılın aynı döneminde ise 555 milyon Yen olarak bildirilmişti. Şirket aynı dönemde 44.27 milyar Yen gelir elde etti ve yıllık bazda %11.2 artış gösterdi.

Mercari, The Block‘un ek yorum talebine henüz yanıt vermedi.

Bu tarz içeriklerden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir