Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.736
% 0.78
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.736
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

First Digital USD (FDUSD) Coin Nedir?

FDUSD

FDUSD, ABD dolarına endeksli bir Asya merkezli stablecoin. Şu anda Binance ve Gate.io`da işlem görüyor, ileride farklı borsalarda da olabilir.

First Digital tarafından ihraç edilen FDUSD, Hong Kong merkezli bir stablecoin’dir ve ABD dolarına 1:1 oranında endekslenmiştir. Bu, FDUSD’nin her zaman 1 ABD dolarına eşit olması hedeflenen bir değer sunması anlamına gelir. Özellikle Asya bölgesindeki düzenlemelere uygun olarak yapılandırılmıştır ve güvenlik standartları, varlık saklama, çıkar çatışmalarından kaçınma ve hack saldırılarına karşı koruma gibi konularda belirli prensiplere dayanmaktadır.

Firma, düzenleyici gerekliliklere tam uyum ve farklı bölgelerde kullanılabilirlik için bölgesel ve uluslararası düzenleyici kurumlarla yakın iş birliği içinde olmayı hedeflemektedir. Ayrıca, gelecekteki düzenlemeleri de göz önünde bulundurarak aktif bir düzenleyici katılım sağlamak istiyorlar.

İlginizi çekebilir: Bitcoin ve Kripto Paralarda Son Durum! – 8 Ocak

FDUSD’nin, kripto piyasasına daha fazla istikrar getirme ve para transferi aracı olarak işlev görme potansiyeli olduğu belirtilmektedir. Bununla birlikte, stabilcoin’in yerel para birimlerinin merkez bankası politikalarına karşı bir tür koruma sağladığı vurgulanmaktadır.FDUSDŞu anda dolaşımda bulunan miktarı CoinMarketCap verilerine göre 1 milyar 838 milyon 136 bin 728’tir ve belirli bir arz sınırı bulunmamaktadır, bu da zamanla arzın artabileceği anlamına gelir.

FDUSD şu anda Ethereum ve BNB Chain gibi Blockchain ağlarında bulunmakta ancak sadece Binance ve Gate.io gibi bir borsada alınıp satılabilmektedir. Gelecekte farklı kripto borsalarında da işlem görebilir hale gelmesi bekleniyor.

Bu tarz içeriklerden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir