Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$61.596
% 5.38
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 61.596
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Twitter Dolandırıcılığıyla 870 Bin Dolar Çalındı

Twitter,dolandırıcılık,Twitter haberleri

San Diego State Üniversitesi araştırmacılarının yaptığı bir çalışmaya göre, Twitter Listeleri üzerinden gerçekleştirilen kripto dolandırıcılıkları, geçen yıl içerisinde toplamda 870 bin dolarlık bir zarara neden oldu.

Bu yıl da maalesef kripto dolandırıcılıkları nedeniyle birçok kullanıcı fonlarının bir bölümünü kaybetmeye devam etti. Özellikle DeFi sektörü, bu tür saldırılardan en çok etkilenen alanlar arasında bulunuyor.

Araştırmacılar, Haziran 2022 ile Haziran 2023 tarihleri arasında Twitter platformunda ortaya çıkan 87,617 hesaptan oluşturulmuş toplamda 95,111 dolandırıcılık listesini tespit eden tam otomatik bir dolandırıcılık algılama sistemini geliştirdiler. Bu sistem, “GiveawayScamHunter” adını taşıyor.

Twitter Listeleri, kullanıcıların zaman çizelgelerinde gördükleri gönderileri özelleştirmelerine, düzenlemelerine ve önceliklendirmelerine imkan sağlayan bir sosyal medya özelliğidir. Ancak, kullanıcılar bazen izin almadan diğer kullanıcıları dolandırıcılık amaçlı listelere ekleyebilirler. Bu tür durumların çözümü genellikle liste oluşturan kişiyi engellemek şeklinde gerçekleşir.


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Araştırma makalesine göre, “365’ten fazla birey, ücretsiz vaat edilen kripto dolandırıcılığıyla hedef alındı ve yaklaşık olarak 870,000 ABD doları tutarında mali zarara yol açtı.” Ancak sorun henüz tam anlamıyla çözülmemiş durumda. Araştırmacılar, spam hesaplarının yaklaşık yüzde 44’ünün hala aktif olduğunu belirledi.

Araştırma ekibi, bu çalışmanın dolandırıcıların Twitter platformunda nasıl yayıldığını, mağdur sayısını ve mali kayıpları açığa çıkardığını vurgulayarak, bu tür dolandırıcılıkların sosyal ağlarda daha fazla yayılmasını önlemek ve kullanıcıların bu tür tuzaklara düşmesini engellemek için acil önlemler alınması gerektiğini belirtti.


İlginizi Çekebilir:Blockchain Geleceği : Yeni Çağ Teknolojisi

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir