Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.892
% 1.11
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.892
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Circle, USDC Rezervlerine Ayar Çekti!

Circle, USDC Rezervlerine Ayar Çekti!

Stablecoin ihraççısı Circle, ABD’nin temerrüt riskinden kaçınmak için USDC rezervlerini ayarladığı bildirildi.

Politico’nun 10 Mayıs tarihli bültenine göre, Circle CEO’su Jeremy Allaire, şirketin potansiyel bir ABD borç temerrüdüne karşı korunmak amacıyla rezervlerin bileşimini düzenlemek için kısa vadeli ABD Hazine tahvillerine geçtiğini açıkladı. Circle, borç riskinden kaçınmak için Haziran başından itibaren vadesi dolacak Hazine tahvillerini elinde tutmadığını belirtti.

Circle Reserve Fund, Blackrock tarafından yönetilen bir fon olup mevcut varlıkların vadesinin en geç 31 Mayıs olduğunu gösteriyor. Bu adım, ABD hükümetinin borçlarını ödeyememesi durumunda ortaya çıkabilecek riskleri en aza indirmeyi amaçlıyor. Hazine Bakanı Janet Yellen, federal borç limitinin yükseltilmemesi halinde hükümetin zor kararlarla karşı karşıya kalabileceğini ifade etti.

Joe Biden yönetimi ve Cumhuriyetçiler arasında 31.4 trilyon dolarlık borçlanma limitinin yükseltilmesi konusunda anlaşmazlık yaşanıyor. Eğer ABD borçlarını ödeyemezse, 24 trilyon dolarlık Hazine piyasası ve küresel finans sistemi büyük bir sarsıntı yaşayabilir.

Rakip stablecoin ihraççısı Tether ise rezervlerinin büyük bir kısmının ortalama vadesi 90 günden az olan Hazine Bonolarına yatırıldığını iddia ediyor. Circle ise likidite kaynağı olarak saf banka mevduatlarına olan bağımlılığını azaltmak için adımlar atmaya çalıştığını belirtiyor.

USDC arzı geçtiğimiz yıl boyunca daraldı ve Haziran 2022’deki 56 milyar dolarlık tüm zamanların en yüksek seviyesinden bu yana %46 oranında düşüş gösterdi. Bu da pazar payının 30 milyar dolarlık sirkülasyonla %23’e gerilemesine neden oldu. Tether ise 82 milyar USDT’lik sirkülasyonuyla pazar hakimiyetini %62’ye yükseltti.

Circle CEO’su Jeremy Allaire Nisan ayında, Amerika’nın kriptoya karşı savaşını ve yaklaşan bankacılık krizini, azalan piyasa değerine işaret ederek suçlamıştı.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip etmeyi unutmayın.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir