Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.718
% 1.33
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.718
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Türk Kripto Para Yasası Bu Tarihte Meclis’te Olacak!

Türkiye’deki kripto para birimi işlemlerine yönelik çeşitli kurallar koyacak olan kripto para düzenlemesinde sona yaklaşıldığı belirtiliyor. Peki, ne zaman TBMM’ye sunulacak? Düzenlemede hangi maddeler bulunuyor?

Türkiye’nin kripto para düzenlemesi Meclis’e ne zaman sunulacak?

coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere yatırımcıların korunması ve karapara aktarılmasının önlenmesi gibi birinci amaçları olan kripto düzenlemesine yönelik yeni tarihler çıktı. Ana akım medyaya düşen haberlere göre gözler, kripto paralara yönelik düzenlemelerin Meclis’e sunulması için Haziran ayına çevrildi. Bu kanun teklifi üzerinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine Ak Parti kurmaylarının çalışmaya başladığı biliniyor.

Özellikle AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın çalışmaları dikkat çekti. Daha önce de bildirildiği üzere Elitaş, pek çok kripto para fenomeni ve uzmanı ile buluştu. Hatta, son zamanların en popüler kripto paralarından biri olan Shiba Inu’nun (SHIB) Türkiye’deki hayran grubuyla bile görüşme yapıldı. Elitaş, düzenlemede olması gereken maddeleri listeledi. Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da teklife yönelik görüşlerini bildirdi.

Düzenlemede neler olacak?

Düzenlemede neler olacağı henüz belirli değil ve kripto para yatırımcıları bu konuyu merakla bekliyor. Ancak yapılan açıklamalar bir araya getirildiğinde, teklifin öncelikli amacının yatırımcıların fonlarını korumak olduğu belirtiliyor. Ayrıca, kriptoların kötüye kullanımını, kara para aklamayı engellemek gibi maddeler de yetkililerin gündeminde yer alıyor. Öte yandan, kripto para platformlarına yönelik de çeşitli kurallar gelecek.

Bu alanda faaliyet gösteren firmalarda sermaye şartı aranacak, ayrıca teminat gösterilmesi beklenecek. Ayrıca bu şirketlerdeki alt yapı çalışmalarına da dikkat çekiliyor. Öte yandan, şüpheli olduğu düşünülen Bitcoin ve altcoin işlemlerinde MASAK’a, yani Mali Suçları araştırma Kurulu’na yetki verilebilecek. Uzmanlar, bu düzenlemeyi hazırlarken pek çok ülkedeki düzenleme örneklerini de incelediklerini belirtiyor. Özellikle vergi alanında bir gelişme olup olmayacağı, vergi alınacaksa ne kadar alınacağı gibi konular Türk yatırımcıların merak ettiği konuların başında geliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir