Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.237
% 0.91
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.237
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Türklerin Favori Altcoin’i Bu Haber Sonrasında Fırladı!

Türkiye’deki yatırımcıların yakından takip ettiği bir altcoin olan Celo (CELO), ekosistemine yönelik bir gelişmenin açıklanmasıyla uçuşa geçti. İşte altcoin’in yükselişi ve ardındaki sebepler…

Türkiye’de popüler olan altcoin için yeni gelişmeler açıklandı

Proof of stake layer-1 Blockchain’i olan Celo’nun tokenı CELO, yetkililerin bu hafta Barselona’da düzenlenen Celo Connect konferansındaki duyurularıyla yükselişe geçti. coinmuhendisi.com olarak altcoin’lerde günlük ve haftalık bazda yaşanan/yaşanacak gelişmeleri ele aldığımız listemizde de bu konferansın gerçekleşeceğinden bahsetmiştik. Bu etkinlikte Celo Vakfı, dünya çapında yüksek kaliteli Celo on/off-ramp’lerinin geliştirilmesinin teşviki için 20 milyon dolarlık bir kampanya olan “Connect the World”ü duyurdu. 

Bunun dışında, entegrasyonları daha ölçeklenebilir hale getirecek ödeme sağlayıcıları için açık kaynaklı bir uygulama programlama arayüzü (API) özelliği olan “Fiat Connect”i de tanıttı. Celo’nun Medium gönderisinde Connect the World ve FiatConnect hakkında aşağıdaki ifadeler yer alıyor:

Celo Vakfı’nın 20 milyon Dolarlık Connect the World kampanyası, cüzdan ve ödeme sağlayıcılarını FiatConnect’i entegre etmeye ve dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılara sağlam on/off ramp’ler sunmaya teşvik ediyor. Kampanya, her ülkedeki FiatConnect’i entegre eden ve kalite çıtasını karşılayan bir ramp sergileyen ilk ödeme sağlayıcısına 50.000 dolarlık bir teklifle başlamakla kalmıyor. Aynı zamanda Celo Vakfı, tüm sağlayıcılar için 100 bin dolara kadar ramp ücretlerini sübvanse edecek. Bu, herhangi bir yerdeki kullanıcıların Celo varlıklarına çok az maliyetle veya hiç maliyet olmadan erişebilecekleri anlamına geliyor.

CELO fiyatı yükseliş yaşadı

Bu gelişmeler ışığında CELO’nun fiyatı 3.90 dolardan 5.22 dolara kadar yükseldi. Yazım sırasında neredeyse yüzde 20’lik bir yükseliş yaşamış durumda. Ancak 5.22 dolarlık yerel yüksek seviyelerinden, 4.82 dolara geri çekildi. CELO’nun 7 günlük yükselişi yüzde 47.4, iki haftalık yükselişi ise neredeyse yüzde 70 oranında. Bu sırada Oanda kıdemli analisti Edward Moya, Celo’nun akıllı telefon teknolojisindeki kripto potansiyeline ve merkez bankası dijital para birimlerinde (CBDC) önemli rol oynama fırsatı olması nedeniyle ilgi gördüğünü söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir