Kriptolar:
29723
Bitcoin:
$64.957
% 0.65
BTC Dominasyonu:
%54.5
% 0.58
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 5.93
Korku & Açgözlülük:
64 / 100
Bitcoin:
$ 64.957
BTC Dominasyonu:
% 54.5
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Bitcoin, BOJ Müdahalesi Spekülasyonları Arasında Yende İşlem Görüyor

bitcoin, btc

Pazartesi günü Japon yeninde görülen önemli dalgalanmaların ortasında, otuz yılın en düşük seviyelerinden 500 pip toparlanma yaşanırken, Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) müdahale şüpheleri ortaya çıktı.

Bitcoin (BTC), Pazartesi günü Japon piyasalarında hafif bir yükseliş yaşadı ve bu durum, zayıf tatil ticaret koşullarında yenin değişken hareketleriyle aynı zamana denk geldi. Bir gözlemci, döviz (FX) piyasasında artan oynaklığın kripto piyasasını potansiyel olarak etkileyebileceğini belirtti.

Son haftalarda lider kripto para birimi JPY cinsinden sürekli olarak prim talep etti. Bu ayın başlarında prim, Mart 2020’den bu yana en yüksek seviye olan %1,49’a kadar yükseldi; bu da yatırımcıların yen oynaklığını azaltmak için alternatif varlıklara yöneldiğini gösteriyor.

Paris merkezli Kaiko analistlerinden Dessislava Aubert, Japon pazarlarındaki mevcut Bitcoin priminin Nisan ortasındaki %1’in üzerinde ve Mart ortasındaki yıllık en yüksek seviye olan %1,7’den %0,3-%0,4 civarında olduğunu vurguladı. Ancak Aubert, farklı para politikası beklentileri ve jeopolitik gerilimlerin neden olduğu ve potansiyel olarak kripto piyasasını etkileyen artan döviz oynaklığı nedeniyle bu durumun değişebileceği konusunda uyardı.

Yen, Pazartesi günü Japonya’daki işlem seansında önemli dalgalanmalar yaşadı; başlangıçta ABD doları karşısında 160 pip ile son 34 yılın en düşük seviyesine geriledi, ancak Avrupa’nın erken saatlerinde USD başına 500 pip artışla 155 pip’e yükseldi. Hızlı toparlanma, BOJ’un müdahalesi veya yene istikrar kazandırmak için doların satılması yönünde spekülasyonlara yol açtı. Yerel medya, yendeki ani yükselişi düşük likidite koşullarına ve 160 pip sınırına yakın olası merkez bankası müdahalesine ilişkin uyarıya bağlayarak BOJ’un eylem söylentilerini ne doğruladı ne de yalanladı.

Yenin düşüşü, yatırımcıların Japonya’nın artan kamu borcuna ilişkin endişelerini yansıtıyor; bu durum BOJ’un ABD faiz oranlarını karşılamasını engelliyor ve böylece Japonya’nın döviz piyasasındaki mali zorluklarını vurguluyor.

Federal Reserve (Fed) bu haftaki politika toplantısına hazırlanırken, enflasyonun devam ettiği bir ortamda yüksek faiz oranlarını koruma ihtiyacını vurgulayabilirken, BOJ gösterge faiz oranını değiştirmeden %0-0,1 aralığında tutmayı tercih etti. Bu karar, merkez bankasının Fed’in sıkılaştırma döngüsü sırasında ultra gevşek para politikasını sürdürme taahhüdüyle birleştiğinde, tüccarları yen satmaya teşvik etti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir