Kriptolar:
29700
Bitcoin:
$61.851
% 0.21
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 2.35
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 61.851
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Wasabi’nin Geliştiricisi zkSnacks ABD’li Kullanıcılarını Süresiz Engelledi

Wasabi Cüzdan’ın arkasındaki geliştirici zkSNACKs, ABD vatandaşlarının ve sakinlerinin hizmetlerine erişimini süresiz olarak engellemek için bir adım attı ve yasağı yurtdışında ikamet eden ABD vatandaşlarını da kapsayacak şekilde genişletti. Bu karar, özellikle Samourai Cüzdan kurucularının tutuklanması ve Tornado Cash ile bağlantılı geliştiricilere karşı açılan davalar başta olmak üzere son olaylara yanıt olarak geldi.

Şirket, bir blog güncellemesinde ABD’li kullanıcıların hizmetlerini kullanmasını artık kesinlikle yasakladıklarını ve wasabiwallet.io, api.wasabiwallet.io ve zksnacks.com’da ABD’de ikamet edenler için IP adresi engelleme uyguladıklarını duyurdu.

Hareketin, Samourai Cüzdan kurucularının kara para aklamayla ilgili suçlamalar nedeniyle tutuklanmasının ardından gerçekleştiğine inanılıyor. Ek olarak, Tornado Cash’in kurucu ortağı Roman Storm’un yakın zamanda tutuklanması, gizlilik odaklı kripto para birimi hizmetlerinin geliştiricileri için olası yasal sonuçlarla ilgili endişeleri artırdı. Storm ve ortak geliştiricisi Roman Semenov, Adalet Bakanlığı’nın Kuzey Kore’deki Lazarus Grubu ile bağlantılı olduğu iddia edilen işlemler de dahil olmak üzere 1 milyar doların üzerinde kara para aklama faaliyetini kolaylaştırdığı yönündeki iddialarla karşı karşıya.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir