Kriptolar:
29660
Bitcoin:
$61.218
% 0.52
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.18
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.18
Korku & Açgözlülük:
56 / 100
Bitcoin:
$ 61.218
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Wasabi ve Phoneix ABD Pazarından Çekiliyor

Phoneix

Phoenix ve Wasabi, ABD pazarı, kısıtlı kişisel depolama bütçeleri nedeniyle geri çekildi. Consensys ve Samourai’ye yönelik son küresel baskılar, ABD’de faaliyet gösteren diğer kripto hizmet sağlayıcılarında korkuya yol açtı.

ACINQ’un Bitcoin cüzdanı Phoenix Cüzdanı ve zkSNACKs’in Wasabi Cüzdanı, iki büyük kendi kendine depolamalı kripto para cüzdanı sağlayıcısına yönelik son baskıların ardından ABD’li müşterilere yönelik hizmeti sonlandırıyor.

Her iki şirket de, MetaMask yaratıcısı Consensys ve kripto para birimi ihraççısı Samourai Wallet’a karşı ABD’nin son kurallarına göre, kendi kendini saklama sağlayıcılarının meşru para hizmetleri işletmeleri olarak görülüp görülemeyeceği konusundaki endişelerini dile getirdi.

“ABD yetkililerinden gelen son duyurular dikkate değer; zkSNACK’ler artık ABD kullanıcılarının hizmetleri kullanmasını kesinlikle yasaklıyor.”

ACINQ 26 Nisan’da yaptığı açıklamada, “ABD yetkilileri tarafından yapılan son duyurular, kendi kendine saklama fonu sağlayıcılarının, Lightning hizmet sağlayıcılarının veya Lightning düğümlerinin Para Hizmetleri İşletmeleri olarak kabul edilemeyeceği ve buna göre düzenlenebileceği yönünde şüpheleri artırıyor” dedi.

ACINQ, Phoenix Cüzdan kullanıcılarına yayınlanan değişikliklere uyum sağlamaları için 2 Mayıs’a kadar süre verildiğini, Wasabi Cüzdan’a ilişkin yeni politikanın ise “hemen ilişkilere girdiğini” söyledi.

ACINQ, Phoenix Cüzdan kullanıcılarının harcamalarını azaltmalarını ancak “zincir içi ücretler önemli olabileceğinden” “zorla kapatmalarını” tavsiye etti. Son zamanlarda dünyanın dört bir yanındaki kişiler, içsel kripto para birimlerinin kara para aklama gibi yasa dışı faaliyetleri kolaylaştırabileceğini iddia etti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir