Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.582
% 2.86
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.582
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Swift ve Chainlink Bankalarla Ortaklık Kuruyor!

Swift ve Chainlink, sistemlerini blockchain ağına entegre etmek ve CCIP kullanımını yaymak için finans kurumlarıyla işbirliği yapıyor. Blockchain veri sağlayıcısı Chainlink, tokenize edilmiş varlıkları Swift ağında kullanma amacıyla dünya çapında 12 büyük banka ile ortaklık kuracağını açıkladı.

İlginizi Çekebilir: Circle, Singapur’da Dijital Token Lisansı Aldı!

Peki Bu Anlaşma Ne İfade Ediyor?

Swift ve Chainlink global ölçekli işbirliğinin banka ortaklıklarıyla ne denli önemli bir noktaya geldiği anlamak için şirketleri bireysel olarak ele almamız gerekir. Öncelikle şunu benimsemeliyiz ki Swift ağına bağlı 11.000’den fazla banka ve finans kurumu var. Bu, Swift’i bankalar arası önemli bir ödeme aracı haline getiriyor. Chainlink ise en büyük Web3 hizmet platformudur. Bu da demek oluyor ki binlerce finans kurumu, blockchain üzerinde güvenilir ve uygun maliyetlerle değerlerini transfer etme şansı elde edecek. Bu sistem müşteri tarafından bakıldığında ise işlem sürecini basitleştirecek temelleri baz alıyor.

Sonuç olarak bu sistem bankaların mevcut blockchain üzerinden varlık transferlerine olanak sağladığı için DeFİ‘nin büyümesine de yardım etmiş olur. Chainlink kurucu ortağı Sergey Nazarov açıklamasında:

“Bankalar ve CCIP tarafından oluşturulan blok zincirleri arasındaki bağlantı, merkezi olmayan finansın büyümesini de sağlayabilir, çünkü bankalar halka açık blok zincirlerle etkileşime girmeyi ve mevcut sistemlerini kullanarak bunlara değer aktarmayı giderek daha kolay bulacaklar.”

Swift ve Chainlink ile çalışan bankalar: Citi, BNY Mellon, Lloyds Banking Group, The Depository Trust and Clearing Corporation, BNP Paribas, Australia and New Zealand Banking Group Limited, Clearstream, Euroclear, and SIX Digital Exchange.


Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir