Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.551
% 5.40
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.551
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Başkentten Blockchaine Ilımlı Yaklaşım

China Beijing Blockchain Cryptocurrencies

Çin’in Blockchain’ e ilgisinin arttığını gösteren bir olay gerçekleşti. Pekin’deki yerel hükümet şehrin Web 3.0 endüstrisinin gelişimi için planlarını ve karşılaştığı zorlukları belirleyen bir white paper yayımladı.

Pekin, diğer şehirler ve bölgelerle birlikte Web3 alanındaki yeteneklerini geliştirme planlarını duyuranlar arasında katıldı.

Pekin Belediyesi Bilim ve Teknoloji Komisyonu, Pekin’deki Zhongguancun Forumu’nda yayımlanan white paper’da, şehrin Web3 endüstrilerini geliştirirken yetenekli personel bulma, blokzincirlerinin bütünlüğünü sağlama ve ilgili yasaları düzenlemeye yönelik zorluklarla karşılaştığını belirtti.

Belge, Nisan ayına kadar ülke genelinde en az 30 il ve belediye hükümetinin Web 3.0 gelişimiyle ilgili yönergeler veya politikalar yayımladığını belirtiyor. Ancak, Web 3.0 sektörünün henüz emekleme döneminde olduğu ve şu anda sınırlı uygulamalara sahip olduğu da belirtiliyor. White paper yayımlanması, aynı Pekin hükümet ajansının Mart ayında şehirdeki Web3 gelişimini desteklemek için bir çalışma planı yayımlamasından sonra gerçekleşti.

Çinli Dev Yorumladı

Binance borsası‘nın CEO’su CZ bu haberin ardından 1 Haziran’da Hong Kong’da yürürlüğe girecek olan kripto para ticaret platformlarına yönelik yeni bir düzenlemeye dikkat çekerek “ilginç bir zamanlama” olduğunu belirtti.

Justin Sun ise bu adımın merkezi olmayan sistemlerin ve blokzinciri tabanlı çözümlerin dönüştürme potansiyelini tanıma yolunda önemli bir adım olduğunu vurguladı.

cz justin sun blockchain

Kripto Ticaretine Mesafeli, Ama Blockchaine Sıcak Bakıyorlar

Çin, Eylül 2022’de Çin anakarasında kripto ticaretini yasaklamış olmasına rağmen, blokzinciri teknolojisine farklı bir yaklaşım benimsediği görülmektedir. Geçtiğimiz hafta, Çin’in ve Henan Eyaleti’nin başkenti Zhengzhou’nun hükümeti, metaverse şirketlerini desteklemek amacıyla bir araya gelerek endüstriye yönelik 10 milyar Yuanlık bir fon kurulması dahil olmak üzere öneriler yayımladı.

Bu gelişmeler, Çin’in blokzinciri ve Web3 teknolojilerine olan ilgisinin arttığını ve bunların potansiyelini keşfetmek istediğini göstermektedir. Çin hükümeti, yerel düzeyde de Web3 endüstrilerinin gelişimine yönelik politikalar ve destek sağlamaktadır. Bu, Çin’in blokzinciri teknolojilerinin gelecekteki benimsenmesine ve uygulamalarına odaklandığını gösteren önemli bir adımdır.

Konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Başkentten Blockchaine Ilımlı Yaklaşım” te bir düşünce

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir