Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.936
% 1.03
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.936
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Apple, Mira AR Şirketini Satın Aldı!

Apple, ABD ordusu için kulaklık üreten Los Angeles merkezli bir AR girişimi olan Mira’yı satın aldı. Satın alma Mira CEO’sunun Instgram üzerinden yaptığı paylaşımla duyuruldu.

İlginizi Çekebilir: Apple Yeni Ürünü Vision Pro’yu Tanıttı!

Geçtiğimiz günlerde teknoloji devi Apple, WWDC adlı konferansında Vision Pro adını verdiği sanal gerçeklik gözlüğünü tanıtmıştı.Bu tanıtımdan bir gün sonra ise Apple 17 milyon dolar fon toplayan Mira’yı satın aldı.Ancak ne kadar ödediği hala merak konusu. Satın alma sonrası Apple’dan gelen açıklamasa ise şu şekilde:

”Apple zaman zaman küçük teknoloji şirketleri satın alıyor ve genellikle amacımızı veya planlarımızı tartışmıyoruz. Mira’nın askeri sözleşmelerine devam edip etmeyeceği belli değil ancak şirketin nasıl çalıştığını bildiğimiz için, çalışmaların devam etmesi pek olası değil.”

Mira Abd ordusu için prism piro adını verdikleri kulaklığı bir süredir üretmeye devam ediyor. Ayrıca şirketin şu anda Amerikan Hava Kuvvetleri ile devam eden bazı anlaşmaları var.

Apple bünyesine geçen Mira’nın şimdiden 11 çalışanı Apple bünyesine geçmiş durumda. PrivCo verilerine göre , Mira’nın  Temmuz 2020 itibarıyla 50 ile 100 milyon dolar arası bir şirket değeri vardı. Şirketin internet sitesindeki açıklama ise şu şekilde:

“Mira, ön saflardaki iş gücüne en çok ihtiyaç duyulduğu anda iletişim araçları ve bilgileri sağlayan, piyasadaki en ölçeklenebilir artırılmış gerçeklik donanım yazılım çözümlerini oluşturuyor.”

 


Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir