Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.836
% 2.05
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.836
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Commonwealth Bank, Kripto ödemelerini durduruyor!

Commenwealt Bank

Avustralya’nın en büyük bankalarından olan Commonwealth Bank, dolandırıcılık riskini öne sürerek kripto borsalarına yapılan ödemeleri geçici olarak durduracağını açıkladı.

Sec’in Binance ve Coinbase’e açtığı davalardan sonra kripto para piyasaları oldukça düşmüştü. Bu haberin oluşturduğu dalga malesef sadece kripto para piyasaları için sorun çıkarmıyor. 

 Merkezi Sistemler de Olaya Dahil Oluyor!

Avustralya’nın en büyük bankalarından biri olan Commonwealth Bank, bir açıklamada bulundu. 8 Haziran tarihinde yayınladığı açıklamaya göre,” kripto para borsalarına belirli ödemeleri”  reddedeceğini yada 24 saatlik bir blokaj uygulayacağını belirtti. 

Ancak banka, bu yeni oluşan önemlerden hangi borsaların veya ödeme türlerinin etkileceği hakkında bir ayrıntı vermedi.

Üstelik bu durum, Avustralya bankalarının önde gelen isimlerindden olan Westpac’in müşterilerinin Binance ile işlem yapmasını yasaklamasının hemen ardından geldi.

CBA, “Commonwealth Bank bugün müşterilerini kripto para birimi borsalarına belirli ödemeler yapmakla ilgili dolandırıcılık risklerinden korumaya yardımcı olmak için yeni önlemler başlattı” dedi.

CBA’nın olandırıcılık yönetimi hizmetlerinin genel müdürü James Roberts, dünya çapındaki dolandırıcıların kripto para piyasasına artan ilgilen yararlandığını söyledi.

Banka açıklamalarına ek olarak durumun üstesinden gelmek için önlemlerin etkisini izleyeceğini söyledi.

Ayrıca önde gelen haber kanallarında yayınlanan bir rapora göre banka, müşterierinin kripto borsalarıyla olan işlemlerini önümüzdeki aylarda aylık maksimumum 10 bin AUD ile sınırlayacaklarını da ekledi.

Sonuç olarak; Bankanın kripto para borsalarına yönelik aldığı önlemler ile birlikte diğer bankaların dda benzer adımlar atmaya başlaması, kripto para piyasalarında bir dizi olumsuz etkiye yol açabilir. Yatırımcının kripto paralara ve kripto para borsalarına güveninin azalması piyasayı olumsuz etkiler ve bu durum sonucunda kripto paralar düşüşe geçebilir.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir