Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.388
% 0.95
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.388
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Apple Yeni Ürünü Vision Pro’yu Tanıttı!

Teknoloji devi Apple, WWDC adlı konferansında Vision Pro adını verdiği sanal gerçeklik gözlüğünü tanıttı. Worldwide Developers Conference, her yıl Apple tarafından düzenlenen ve Apple’ın yeni yazılımlarını ve teknolojilerini tanıttığı bir etkinliktir.

Sanal gerçeklik gözlükleri hızla hayatımıza girerken Apple da bu teknolojiden geri durmadı. Sunduğu özellikler ile kullanıcılarını heyecanlandıran Apple Vision Pro, bir bilgisayardan geri kalmayan bir çok özelliği içinde barındırıyor. Göz takip teknolojisi, geniş görüş alanı, hassas hareket takibi ve ses özellikleri ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Apple CEO’su Tim Cook: ”Apple Vision Pro ile uzamsal bilgi işlem çağına hoş geldiniz. Daha önce hiç böyle bir şey görmediniz!”

Apple Vision Pro görüntülü konuşma sırasında kayıt alma, bir çok toplu pencereyi aynı anda açma özellikleriyle sanal toplantıları da mümkün kılıyor. Yüz tanıma özelliği ile ön plana çıkan ürünün satış fiyatı ise 3.499dolar olacak.

Peki Apple Metaverse Evrenine Adım Atacak Mı?

Mark Zuckerberg Kasım 2021’de Facebook’un ismini Meta olarak değiştirerek metaverse evrenine adım attı. Microsoft’un kurucularından biri olan Bill Gates, birkaç sene içinde sanal toplantıların çoğunun, insanların kendine ait avatarları kullanabileceği üç boyutlu evrenlerde gerçekleşeceğini belirtti. Daha sonra ise Activision Blizzard’ı satın almak için 70 milyar dolar harcayacaklarını duyurdu.Peki ya Apple?

Tüm dünyanın gözü bugün gerçekleşen konferansa çevrilmişti. Apple’ın Vision Pro’sunun, Microsoft’un Quest Pro’sunun önüne geçeceği herkes tarafından kabul edilen bir gerçekti. Tüketicinin ciddi bir beklentiye girmesine karşın Apple yöneticileri  şu ana kadar metaverse yatırımlarıyla ilgili yorum yapmadı. Bazı araştırmacılar ise Apple’ın metaverse yatırımları için acele etmemesinin sebebini, yeni çıkacak ürünlerinin önce kullanıcı deneyimine sunulmasına ve geliştirilmek istenmesine bağlıyor.


Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir