Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.719
% 2.68
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.719
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Tether, İşte O Projeye Yatırım Yapıyor!

tether el salvador 1 milyar dolar bitcoin yenilenebilir enerji

El Salvador’un 1 milyar dolarlık yenilenebilir enerji bölgesi inşa etme planının ilk kurumsal yatırımcısı Tether şirketi oldu.


▪️ Stablecoin ihraççısı Tether, planlanan 1 milyar dolarlık yenilenebilir enerji girişimine yatırım yapmak için Bitcoin dostu ülke El Salvador ile ortaklık kuracağını açıkladı.

▪️ El Salvador, yaklaşık üç yıl önce BTC’yi yasal ihale haline getiren ilk ülke olarak, yatırımcılar tarafından benimsenmişti. En sonuncusu ise Metapán’da, Bitcoin madencilik operasyonlarına güç sağlayacak ve bu operasyonlardan para kazanacak güneş ve rüzgar enerjisinden faydalanmayı amaçlayan yenilenebilir enerji üretim bölgesi oldu.

Konuyla ilgili ilk haberimizi buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

▪️ Tether, yakın zamanda geliştirilecek 241 megavatlık (MW) bir yenilenebilir enerji parkı olan Volcano Energy’yi geliştirmek için ilk tur sermaye yatırımcıları arasında yer alıyor. Metapán’da yer alan saha 169 MW fotovoltaik güneş enerjisi ve 72 MW rüzgârdan oluşacak.

▪️ Üretilen bu enerji, El Salvador’daki Bitcoin madencilik çiftliklerine güç sağlayacak ve hesaplama gücünün saniyede 1.3 exahash’i aşacağını tahmin ediyor. Bu olay, Volcano Energy’den elde edilen kümülatif Bitcoin madenciliği hash oranını dünya çapında faaliyet gösteren ilk 20 havuz arasına sokacaktır.


Tether baş teknoloji sorumlusu Paolo Ardoino bu haberden sonra aşağıdaki cümleleri kullandı;

Tether, yaptığı bu yatırım sayesinde yenilenebilir enerji üretiminin yanı sıra madencilik altyapısına yatırım yapma niyetine işaret ediyor.”

Volcano Energy CEO’su Josue Lopez, sektör rekabetçi ve geniş bir ortamda yenilikler yapmaya devam ederken, parkın yenilenebilir kaynaklarla çalışan Bitcoin madenciliği için bir ölçüt olmasını öngördüğünü söyledi şu ifadelerle söyledi;

“Şu anda Bitcoin madenciliğinin %52’sinden fazlası sürdürülebilir şekilde yapılıyor. Bizimki gibi önemli yatırımlar sayesinde sürdürülebilirlik oranının önümüzdeki yıllarda önemli ölçüde artacağına inanıyoruz.”


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir