Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.635
% 0.54
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.635
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

JPMorgan Hint Bankalarıyla Anlaştı!

Amerika’nın en büyük bankası JPMorgan Chase ve 6 Hint Bankası blokchain kullanımını test etmeye hazırlanıyor.

JPMorgan Chase & Co Hindistan’daki faaliyetlerini arttırmak için harekete geçti. Dolar işlemlerinin gerçek zamanlı çözülmesi için yapılan ortaklık HDFC Bank, ICICI Bank, Axis Bank, Yes Bank, IndusInd Bank ve bazı kredi kurumlarının katılımıyla gerçekleşti. Pilot sistem bugün başlayacak.

İlginizi Çekebilir: Yeni Bakan Mehmet Şimşek, Kriptoya Nasıl Bakıyor?

Hindistan’da dolar ödemeleri,  amerikan bankalarından Nostro hesapları kullanılarak Swift sistemi aracılığıyla yapılıyor. Ancak bu işlemler sadece Amerika’daki çalışma saatleri içinde gerçekleştirilebiliyor. Haftasonu yapılan işlemler ise hafta başına sarkıyor. Bu anlaşma sayesinde ise 6 Hint Bankası Nostro hesaplarını zincire ekleyecek. Blockchain tabanlı sistem, ABD bankasında tutulan hesaplar arasında anlık olarak 7/24 ödeme yapılmasını sağlayacak. Oluşturulan bankacılık ağı ise blok zinciri birimi Onyx’in bir parçası olacak.

Yapılan yeni ortaklık sayesinde New Delhi’nin, Dubai ve Singapur’a alternatif bir ticaret merkezi olması hedefleniyor. JpMorgan toplu ödeme kolaylığında öncü durumda olacak.

Onxy Nedir?

Onyx toptan ödeme işlemleri için para, bilgi ve varlıkların dünya çapında hareket etme şeklini dönüştürmeye yardımcı olan dünyanın ilk blockchain tabanlı platformudur. Onyx yenilikçi ürünler, platformlar ve pazar yerleri geliştirmeyı amaçlar. Bu doğrultuda dünyadaki bir çok kurumu bünyesine dahil etmiştir.


Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir