Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$64.639
% 2.89
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 64.639
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

SonDakika | SEC, Binance CEO’su CZ’ye Dava Açtı!

Binance

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Binance ve CEO Changpeng Zhao’ya (CZ) menkul kıymetler kurallarını çiğnediği gerekçesiyle dava açtı.

Kripto sektörüne düzenleyici baskılar giderek artıyor. Özellikle SEC, birçok kripto şirketlerineve borsalarına yoğun bir şekilde baskı kuruyor. Son zamanlarda ise Dünyanın en büyük kripto borsası Binance ve borsanın CEO’su Changpeng Zhao’ya yönelik pek çok iddia ortaya atılmıştı. Gün için de ise sıcak bir gelişme yaşandı.

SEC, Binance ve CEO Changpeng Zhao’ya (CZ) menkul kıymetler kurallarını çiğnediği gerekçesiyle dava açtı.

SEC, Binance’in müşteri fonlarında bulunan “milyarlarca doları” karıştırdığını ve bunları Binance’in kurucusu Changpeng Zhao tarafından kontrol edilen başka bir şirkete gizlice transfer ettiğini iddia etti. Suçlamalar arasında, Binance’in manipülatif ticareti tespit etmek ve kontrol etmek için yeterli sistemlere sahip olmadığı halde yatırımcıları yanılttığı da bulunuyordu.

Düzenleyiciler ayrıca Binance’in, ABD’li yatırımcıların düzenlenmemiş borsasına erişimini kısıtlamak için gerekli adımları atmadığını belirtti. SEC’nin uygulama bölümü direktörü Gurbir S. Grewal, “Zhao ve Binance kuruluşlarının, kuralları bilmelerine rağmen bilinçli bir şekilde bunları ihlal etmeyi ve müşteri ve yatırımcılarını riske atmaya devam etmeyi seçtiklerini iddia ediyoruz” dedi.

Ayrıca SEC, dava dosyasında BNB ve BUSD’in menkul kıymet olduğunu söyledi. Dava haberi sonrası BNB, %7 değer kaybetti.

Binance CEO’sundan Açıklama Geldi!

Açılan dava sonrası Binance CEO’su CZ, “4” başlıklı tweet atarak;

“Ekibimiz, para çekme ve para yatırma işlemleri de dahil olmak üzere sistemlerin istikrarlı olmasını sağlamak için hazır bekliyor. Dava dosyalarını gördüğümüzde bir yanıt yayınlayacağız. Henüz görmedik. Medya bilgiyi bizden önce alıyor. ” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir