Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.340
% 3.23
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.340
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

SEC İçerik Üreticilerini Uyardı!

SEC, Binance Ve FTX Hakkında Şok İddiada Bulundu!

Son zamanlarda SEC tarafından gelen kripto para açıklamaları hız kesmeden devam ediyor. Şimdi de eski SEC yetkilisinden piyasa manipülasyonuyla ilgili açıklamalar geldi. John Reed Stark, para birimlerini manipüle eden ve bunların tanıtımını yapan içerik üreticilerinin büyük yaptırımlarla kaşılaşacağını duyurdu. Bu yaptırımların çok da ileri bir tarihte olmayacağını belirtti.

İlginizi Çekebilir: Insider Trading Suçlamasında SEC ile Uzlaşma!

Eski SEC yöneticisi, kripto destekçileriyla ilgili en çok şaşırdığı şeyin takipçilerini dolandırırken kibirli bir tavır takınmaları olduğunu söyledi. Stark’a göre dolandırıcılığı bulmak her zaman kolaydır ve hakime veya jüriye sunmak sanıldığı kadar uzun bir süreç değildir.

Düzenleyici kurumlar ve yasal yaptırım güçleri, sadece bilgisayarlarını açarak ikna edici ve canlı suçlama delillerinin olağanüstü ve göz alıcı bir izini keşfedebilirler. Aslında sosyal medya, hükümetin elini bağlamaktan çok, birçok kripto dolandırıcısının(bros/sisters) kendilerini asmak için kullandığı sanal bir ip haline gelmiştir.

Stark yaptığı açıklamalarda aslında anonimliğin hiçbir işe yaramadığını ve siber suçlar kapsamında birçok suçlunun çok kısa bir zamanda yargılanmasının mümkün olduğunu belirtiyor.

Ricky Bobby Davası

John Reed, SEC’in Francis Sabo’ya (Ricky Bobby) karşı 100 milyon dolarlık bir menkul kıymet dolandırıcılığı kapsamında yaptığı suçlamaları örnek olarak gösterdi. Ricky Aralık 2022’de birkaç arkadaşıyla birlikle borsada işlem gören hisse senetlerini manipüle etmek için sosyal medya platformlarını kullanmıştı. SEC Ricky’nin kendisini güvenilir bir hisse senedi toplama uzmanı olarak tanıttığını, ticaret ve menkul kıymetler piyasaları hakkında Discord üzerinde ‘Atlas Trading’ kanalında eğitici içerik satmayı amaçladığını iddia etti.İddianame ise suçlanan üyelerin sosyal medya üzerindeki özel konuşmalarına dayanıyor.

Sosyal medya üzerinden kripto dolandırıcığıyla ilgili birçok örnek mevcut. En bilinenlerden bir diğeri ise scam proje destekleyen ve 1.26 milyon dolar para cezasına çarptırılan Kim Kardashiandır.

Bitboy isimli youtuber ise 31 Mart’ta menkul kıymetlerin tanıtımını yaptığı için 1 milyar dolarlık bir davada yer almıştı.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir