Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.991
% 0.66
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.991
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Insider Trading Suçlamasında SEC ile Uzlaşma!

Eski Coinbase yöneticisi Ishan Wahi ve kardeşi geçtiğimiz yıl ‘insider trading’ suçlamasıyla göz altına alınmıştı. SEC tarafından yapılan açıklamada ikilinin borsa listelemesinden önce çıkacak projelerle ilgili içerden bilgi sızdırdığı belirtildi. Coinbase borsası dava sürecini yakından takip ederken, çalışanları ile şirket arasında her zaman gizlilik anlaşması yaptığını belirtti. Bu anlaşma şirket ilkelerinin üst sıralarında yer alıyor. Aynı zamanda bundan ticari fayda sağlamanın büyük yaptırımları var. SEC yöneticisi:

”Teknoloji yeni fakat davranış yeni değil.”

SEC bütün kripto paraların menkul kıymet olduğunu belirtiyor. Kripto para şirketleri ise bunun aksini savunurken ek olarak kapsamlı bir bildiri yayınlanmasını istiyor.

İki kardeş haklarında yapılan suçlamaları reddetmedi. Ishan Wahi 2 sene kardeşi ise 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca ikili para cezası ödemeyi ve haksız kazançlarını dağıtmayı kabul etti. İddialara göre iki kardeş AMP, RLY, DDX, XYO, RGT, LCX, POWR, DFX ve KROM da dahil olmak üzere toplam 25 kripto valığı satın aldı ve bunlardan 1.5 milyon dolar gelir elde etti.

İlginizi Çekebilir: Coinbase Yetkilisi, Inside Trading İddialarını Reddetti

Insider Trading Nedir?

İngilizce kökenli kelime kabaca ‘içeriden bilgi ticareti’ şeklinde yorumlanabilir. Kamuoyuna açık olmayan  finansal varlıkların, piyasa değerini etkileyecek şekilde bir şirket çalışanın veya hisse sahiplerinin kendi varlıklarını satması, bilgi aktarımı veya hisselerini başka alıcılara aktarması ‘insider trading‘ olarak tanımlanır. Yasalara bir çok ülkede suç olarak kabul edilmektedir.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilir ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir