Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.720
% 0.50
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.720
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Yeni Bakan Mehmet Şimşek, Kriptoya Nasıl Bakıyor?

Kripto Mehmet Şimşek

Son seçimle Türkiye’nin yeniden Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan beklenen kabine toplantı sonrasında yeni bakanları açıkladı.


Merakla beklenen kabine toplantısının sonucu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Türkiye Cumhuriyetinin yeni Hazine ve Maliye Bakanı piyasaların beklediği isim oldu. Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek oldu.

Mehmet Şimşek 2009 ve 2015 yılları arasında Maliye bakanı olarak görev yapmıştı. Sonrasında koltuğunu Naci Ağbal’a devrederek Başbakan yardımcısı oldu. Tarihler temmuz 2018’i gösterdiğinde bu görevden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin geçilmesiyle birlikte bu görevden ayrılmıştır.

67. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinde tekrardan Hazine ve Maliye Bakanı olarak görev alan Mehmet Şimşek, ekonomide nasıl bir politika izleyeceği ise bir merak konusu. Ekonomide beklenen yapısal çözümlere yeni dönemde tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye Merkez Bankası yetkilileri ve maliye bakanının önemli günden maddelerinden birisi de büyüyen ve gelişen kripto para dünyası. 

Mehmet Şimşek’in Kriptoya Bakış Açısı 

Mehmet Şimşek’in geçmişte yaptığı açıklamaları kripto para piyasasına mesefeli olduğunu gösteriyor. 13 Aralık 2017’de yaptığı açıklamada “Bitcoin, finans tarihinin en büyük balonu olan Lale çılgınlığını geçmiş. Bu spekülasyondan uzak durmalı. Bitcoin fiyatı aniden aşırı derecede yükselebileceği gibi daha sonra çöküşe de geçebilir.” dedi. Tarihler Ocak 2018’i gösterdiğinde Mehmet Şimşek’in yaptığı açıklamada “Kripto paraların riski yüksek ve işlemlerin hiçbir güvencesi yok.” ifadelerini kullandı. Bakan ayrıca 2018 Mart ayında katıldığıı G20 Bakanlar Zirvesinin ardından “G20 Bakanlar Zirvesinin ikinci ve son gününde birçok konunun yanında kripto para konusunu irdeledik. Mesaj çok net: Kripto paralardan uzak durmalı. Blockchain teknolojisi ise birçok alanda hizmet sunumunda devrim niteliğinde faydalı olabilir.” dedi.

Yaptığı açıklamalar ile Türkiye’deki dijital varlık piyasasını etkileyecek önemli kişilerden biri olan Şimşek, son olarak 2018’e CNN Türk’te katıldığı Ne Oluyor programında yaptığı açıklamada “Kripto paraların akıbetine ilişkin dünyanın ortak bir fikri yok.” dedi.

Son olarak Şimşek, 2018’de CNN Türk’te katıldığı “Ne Oluyor?” adlı programda ise “[Kripto paraların] akıbetine ilişkin dünyada ortak bir fikir yok. Ciddi soru işaretleri var. Biz Türkiye’de dijital para üzerine kendimize özgü bir çalışma yapmayı düşünüyoruz. Dijitalleşmeyi, fintek konusunda ilerlemeyi çok önemsiyoruz. Fakat spesifik olarak kripto para birimleri noktasında biz mesafeliyiz, bunu riskli görüyoruz. Vatandaşlarımıza da bunların getirdiği risklerle ilgili uyarılarda bulunduk.” şekline bir açıklama yapmıştı.

Sonuç olarak; Bakanın yaptığı açıklamalara göre Türkiye’nin Kripto Piyasalarında nerede duracağı merak konusu. Türkiye’nin dijital para birimlerine kendine özgü bir çalışma yapması söz konusu olabilir gibi görünüyor. Bu durum hem kripto camiasındaki vergi konularını hemde piyasalara rahat bir şekilde girilip girilmeyeceğini zamanla gösterecek.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir