Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.618
% 0.88
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.618
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Luna Kurucusu Do Kwon Tekrar Serbest!

Son gelen haberlere göre Terraform Labs kurucu ortağı ve çöken para birimi LUNA ‘nın sahibi Do Kwon, Karadağ Mahkemesi tarafından kefaletini ödemesi şartıyla serbest bırakılacak.

2 Haziran 2023 Cuma günü gerçekleşen duruşmada Karadağ’daki bir mahkeme ikinci kefalet isteğini onayladı. Daha önceki duruşmada 860.000 Amerikan Doları ödeme teklifi yüksek mahkeme tarafından reddedilmişti. Do Kwon ve finans müdürü Chang-Joon hakkındaki hapis istemi, avukatları tarafından yapılan resmi açıklamaya göre ikilinin mali durumları hakkında daha fazla bilgi verilmesi gerekçe gösterilerek ev hapsine çevrildi.

İlginizi Çekebilir: Dolandırıcı TikTok Fenomeni Suçunu Kabul Etti!

Yeni Duruşma 16 Haziran’da

Mahkemenin 16 Haziranda tekrar toplanacağı ve şu zamana kadar toplanan bütün somut delillerin tekrar inceleceği belirtildi. Kırmızı bültenle aranan ikilinin şu an Karadağ’dan çıkışı yasak. Ek olarak daha önceden ülkeden ‘sahte kimlik’ kullanarak kaçmaya çalışan Do Kwon ve arkadaşının pasaportlarına Ekim 2022’de el konulmuştu. Hala Karadağ’da yargılanan ikili şimdilik ülkelerine iade edilmeyecek. Mahkeme ayrıca Belçika pasaportları ve kimlik kartlarının da olduğunu ve doğrulunun araştırıldığını ancak bunun zaman alacağını belirtti.

Amerika Birleşik Devletlerinde bir dizi dolandırıcılık suçlamasıyla karşı karşıya kalan Do Kwon ‘un dava sonucu yatırımcılar tarafından merakla takip edilirken, kripto para LUNA ve LUNAC’in ne olacağı merak konusu.

40 milyar dolarlık çöküşle kripto para dünyasında büyük bir yankı uyandıran ve nitelikli dolandırıcılıkla suçlanan LUNA Ceo’su Do Kwon yaptığı açıklamada:

”Terra Luna projesinde hatalar yapıldı ancak hiçbir zaman kullanıcıları aldatma niyetim olmadı.”

 


Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir