Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$61.688
% 0.47
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.688
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Dolandırıcı TikTok Fenomeni Suçunu Kabul Etti!

Ünlü TikTok fenomeni Danny Devan olarak da bilinen Denish Sahadevan, geçtiğimiz günlerde hakkında açılan dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarını inkar etmişti.31 Mayıs’ta yapılan duruşmada ABD Bölge Savcılığı’nın iddialarına göre Sahadevan, menkul kıymetler ve çeşitli kripto para birimlerini defalarca alıp satmış ve bu şekilde yasal olmayan yollarla elde ettiği geliri aklamaya çalışmış.

İlginizi Çekebilir: CoreWeave ve Microsoft’tan Milyar Dolarlık Anlaşma

Tiktok fenomeni iddiara göre, Maaş Koruma Programı(Paycheck Protection Program) ve Ekonomik Hasar Felaketi Kredileri’nden (Economic Injury Disaster Loans) 1.2 milyon dolardan fazla fon sağlayarak kredi verenleri ve Küçük İşletme İdaresi’ni dolandıran karmaşık bir plan yürüttü.

Kripto hisse senetleri aldığını iddia eden fenomenin yatırım tavsiyesi verdiği bazı videoları 300 bin görüntülenmeyi aştı. Takipçileri tarafından büyük ilgi gören fenomenin ise şikayet edilmesi uzun sürmedi. Evine yapılan aramada 17bin dolara yakın para, 18 farklı sürücü belgesinin bulunduğu bir konteyner ve değeri belli olmayan fiziksel bir bitcoin bulundu.

 

Federal Mahkeme’den 30 Sene Hapis İstemi

2020’de dolandırıcılık faaliyelerine başlayan Denish Sahadevan, sahte dökümanlarla kredi başvuruları yapmak, kimlik hırsızlığı, yasa dışı yollarla gelir elde etmek ve kripto para birimlerini kullanarak kara para aklamak suçlarından 30 seneye kadar hapis cezısyla karşı karşıya. Tiktiok fenomeni toplam 71 kredi başvurusu yaptığı Maaş Koruma Programı için 146bin dolar alarak toplamda 941.794 dolar elde etti.

Suçlamaların hepsini kabul eden Sahadevan’ın bir sonraki duruşmasını, ABD Bölge Yargıcı Deborah L. Boardman 21 Eylül olarak belirledi.

 

 


Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir