Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.479
% 0.17
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.479
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

CoreWeave ve Microsoft’tan Milyar Dolarlık Anlaşma

Nvidia destekli bulut sağlayıcısı CoreWeave, yapay zekaya artan talebe yönelik olarak, Microsoft ile çok yıllı partnerlik anlaşması imzaladığını duyurdu. Kendi sektöründe öncü konumda bulunan şirket, en hızlı ve en esnek altyapı ile devasa ölçekte GPU’lar sunabilen özel bir bulut sağlayıcısıdır.

Çok yönlü yatırım şirketi Microsoft yapay zekaya artan ilgi ve kullanıcıların bulut hizmetine olan ihtiyacı sebebiyle sektörde büyük yatırımlar yapmaktan çekinmiyor. Microsoft yakın zamanda Bing ve GPT-4 ile olan entegrasyonunu tamamlamıştı.

İlginizi Çekebilir: Dijital Varlık Platformu Taurus, Polygon’a Entegre Oluyor

CoreWeave son bir senede bir çok büyük yatırımcıdan fon topladı. Başta gelen büyük destekleyicilerden biri olan Nvidia toplam 100 milyon dolar yatırım yaparak şirketin toplam değerini 2 milyar dolara yükseltti. Şirket yapay zeka yatırımlarının yanı sıra, destek fonlarının bir kısmını makine öğrenimi, görsel efektler ve bunları işleme gibi çok çeşitli iş modellerine yatırarak bulut altyapısını genişletmek için kullanılacağını açıkladı.

 

Microsoft Nvidia Ortaklığı

Kasım 2022’de Microsoft ve Nvidia, dünyanın en güçlü yapay zeka süper bilgisayarlarından birini geliştirmek için bir ortaklık duyurmuştu. Microsoft Azure bulut platformu tarafından destekli bu süper bilgisayar, ağ iletişimi için Nvidia’nın H100 ve A100 merkezi GPU’larından ve Quantum-2 InfiniBand platformundan yararlanacaktı. İşbirliği sonrası işletmelere makina kullanımı öğretmek, ölçeklendirmek ve dağıtmak için tam kapsamlı bir yapay zeka modellemesi oluşturulacak.

 


Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir