Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.562
% 2.00
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.562
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Binance Sınırlı Aralık İle Yatay Piyasada Kazan!

Binance

Kripto paralar finansal varlıklar arasındaki en volatil varlıklardır. Volatil olması fiyatlarının çok fazla oynak olması anlamına gelir. Bu faktör ise kimi zaman devasa miktarlar kazandırdığı gibi büyük kayıplara da yol açmaktadır. Volatilitenin düşük olduğu zamanlarda ise kripto paraların fiyatı belirli aralıklarda haraket eder.

Piyasada volatilite düşük olduğu zamanlarda yatırımcılar çok fazla alım/satım ve ya uzun/kısa pozisyonlar almaz. Bu nedenle hacimler düşer ve fiyatlar belirli bir süre içerisinde yatay seyretmeye başlar. Genelde bu tür durumlarda piyasalardan yüksek kazançlar elde etmek mümkün değildir. Fakat Binance borsasının Sınırlı Aralık Platformu sayesinde kazanç elde edebilmek mümkün.

Binance Sınırlı Aralık Nedir?

Borsanın bu platformu piyasa yatay haraket ettiğinde kullanıcılara ödüller sunar. Fiyatın sabit kalacağı aralığı doğru tahmin ettiğinizde belirlenen oran üzerinden kazanç elde etmek mümkün. Sınırlı Aralık platformunun kullanımına geçmeden önce bazı terimleri öğrenelim:

  • Katılım Tutarı

Platformun kullanıcılara sunduğu varlıklar üzerinden yatırım yaparken kullanılan miktar katılım tutarıdır. Bu tutarların platformda işlem yapmadan daha önce borsaya aktarılması gerek.

  • Fiyat Aralığı

Piyasa yatay haraket ettiği zaman bir aralık oluşur. Bu aralığın tepe ve dip noktası mevcuttur. Bu iki nokta arasındaki alan fiyat aralığıdır. Sınırlı Aralık kullanırken dikkat edilmesi gereken bir diğer faktör varlık fiyatının tepe ve dip noktaya temas etmemesidir. Etdiği anda işlem başarısız olacaktır. 

  • Uzlaşma Tarihi

Uzlaşma tarihinin sonunda platformu üzerinde yapılan işlemler son bulacaktır. Eğer, işlem başarılı olduysa, uzlaşma tarihinde vaat edilen miktar hesaba aktarılacaktır.

  • Katılım Süreci

Herhangi bir varlık üzerinde pozisyon almak istenildiğinde onlar için farklı süreçler belirlenmiştir. Bu süreçler 3, 7 ve daha fazla olabilir. Katılım süreci boyunca yatırılan miktarlar kilitlenir. Yapılan işlemler ise katılım sürecinin sonuna kadar geri alınamaz. 

  • Referans Fiyatı

Platform üzerinde seçilen varlıkların referans aldığı fiyat Binance Spot Borsasındaki alım/satım çiftleri olacaktır.

  • Potansiyel APR

Eğer katılım süresi dahilinde yatırım yapılan varlığın referans fiyatı belirlenmiş fiyat aralığına temas etmez, aşağı ve ya yukarıya çıkmazsa, uzlaşma tarihinde alınacak miktardır.

Dikkatinizi çekebilir: Tether, Bitcoine Yatırım Yapıyor

Binance Sınırlı Aralık Nasıl Kullanılır?

İlk olarak bu platformu kullanmak risksiz değildir. Risk faktörü ise tamamen yatırım yapacağınız varlığın fiyatı ile alakalıdır. O yüzden riskinizi hesaplamalı ve volatiliteyi dikkate almanız gerektiğini sizlere tavsiye ederiz.

Platforma ulaşmak için spot cüzdanınızda tutduğunuz varlıkların “Kazan” (1) özelliğini kullanabilirsiniz. Bu özelliğin sizlere sunduğu fırsatlar arasından “Sınırlı Aralık”ı (1.1) seçerek platformu kullanmaya başlayabilirsiniz.

Binance Sınırlı Aralık Nedir

Ardından karşınıza çıkan Sınırlı Aralık platformunun ana ekranı olacaktır. Bu ekranda yatırım yapabileceğiniz 3 tane dijital varlık (2) bulunmakta: BTC, ETH, BNB. Her biri üzerine tıklamakla çeşitli aralıklar ve %APRler üzerinden kazanç elde edebilirsiniz. Bunun için “Katıl” butonlarını (2.1) kullanabilirsiniz. Ekranda platform size grafik (3) sunmakta. Bu grafikte fiyat aralığı ve bandları gösterilmektedir.

Binance Sınırlı Aralık

Platformu ilk kez kullananlar katılım sağlamak için 6 sorudan oluşan bir testi tam puan ile geçmek zorundadır. “Katıl” butonuna basıldığında bu testler bizi karşılayacaktır. 6 soruluk testi yazmış olduğumuz bu blogumuzu okuyarak kolaylıkla geçebilirsiniz. Ardından sizi karşılayacak olan ekranda yatırım yapmak istediğiniz kripto para cinsini (1) girmeniz gerek.

Binance Sınırlı Aralık BTC

Bakiyenizin tamamı ve ya belirli bir miktarını işleme dahil ede bilirsiniz. Bunu da manuel olarak belirledikten sonra bir diğer işleme geçelim. Uzlaşma tarihinde verilecek Potansiyel APR miktarını (2) belirlemelisiniz. En sonda Binance Sınırlı Aralık Hizmet Sözleşmesini okuyup, kabul edip onayladıktan (3) sonra platformu kullanmaya başlayabilirsiniz.

Getiri Hesaplanması ve Alınması

Getirinizi hesaplamak için dikkate alacağınız 3 terim vardır: Potansiyel APR, Katılım Tutarı, Katılım Süresi. Bu 3 terimin geçtiği formülü kullanarak süre sonunda işleminizden ne kadar karlı ayrılacağınızı hesaplayabilirsiniz. Formül ise şöyledir:

Ödüller = Katılım Tutarı * Potansiyel %APR * Katılım Süresi (gün sayısı) / 365

Unutmamak gerekir ki, fiyat belirlediğiniz aralıkta kalmayabilir. O zaman herhangi bir ödül kazanmayacaksınız. Dolayısıyla, yukarıdaki formül de kendi geçerliliğini de kaybedecektir. Fiyat belirlenen aralıktan yukarı çıktığında ve ya aşağı düştüğünde alacağınız miktar yatırdığınız miktardan az ve ya eşit olacaktır.

Getirinin kazanıldığı takdirde ise bunun platform tarafından hesaplanması yapılacaktır. Uzlaşma tarihinde 11.00 (TSİ) da hesaplanmalar yapılarak 6 saat içerisinde spot bakiyenize yansıyacaktır.

Platform ve Binance Borsasının kullanımı zamanı sizler komisyon ücretleri ödemeğe tabii tutulacaksınız. Bu ücretleri azaltmak için Coin Mühendisine özel 20% indirimli referans linkini kullanarak kayıt olabilirsiniz.

Konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür içerikler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir