Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.348
% 0.53
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.348
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Tether, Bitcoin’e Yatırım Yapıyor!

Tether, Bitcoin'e Yatırım Yapıyor!

Stablecoin ihraççısı Tether, 17 Mayıs 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, yeni bir yatırım stratejisi olarak Bitcoin satın alacaklarını duyurdu. Bu hamle, Tether’in karının yaklaşık yüzde 15’ini BTC’ye tahsis ederek stablecoin rezervlerini güçlendirmeyi ve çeşitlendirmeyi amaçlamaktadır.

Tether, Bitcoin satın almak için kullanacakları karları rezerv fazlasına ekleyecek ve BTC stoklarını kendi başına muhafaza edecek. Bu adım, Tether’in diğer üçüncü taraf saklama kuruluşlarını kullanmadan Bitcoin’i koruma ve yönetme yeteneğini vurgulamaktadır.

Tether’in 2023 birinci çeyrek raporuna göre, şirketin rezervlerinin yüzde 85’i nakit ve ABD Hazine bonoları gibi nakit benzeri varlıklarda tutulmaktadır. Stablecoin’ler, kripto para ekosisteminde önemli bir rol oynamaktadır ve şu anda 131 milyar dolarlık bir varlık sınıfını temsil etmektedir. Tether’in USDT token’ı, başta ABD doları olmak üzere harici bir varlığa sabitlenerek dijital varlıklar arasındaki ticareti kolaylaştırmaktadır.

Tether’in baş teknoloji sorumlusu Paolo Ardoino, Bitcoin’e yatırım yapmanın, portföy performansını artırmanın yanı sıra dönüştürücü bir teknolojiyle uyumlu hale gelmenin bir yolu olduğunu belirtti. Şirket, BTC satın almak için gerçekleşmemiş sermaye kazançlarını göz ardı edecek ve yalnızca yatırım faaliyetlerinden elde edilen karları kullanacaklarını açıkladı.

Bununla birlikte, firma aynı zamanda iletişim sistemleri, enerji ve Bitcoin madenciliği altyapısı gibi daha küçük yatırımlara da odaklanmayı planlamaktadır. Şirket, rezervleri konusunda şeffaf olmaması ve yıllardır yatırım kararları nedeniyle sektörde tartışmalara yol açmasıyla eleştirilmiştir. Ancak Tether’in USDT token’ı, Mart ayındaki bölgesel bankacılık krizi sırasında güvenli bir liman olarak tercih edilmiştir ve sektörde önemli bir rol oynamaktadır.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir