Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.704
% 1.48
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.704
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Tether, ABD Bankacılık Sistemine Girdi

Tether

Piyasa değerine göre en büyük stablecoin firmalarından biri olan Tether, ABD bankacılık sistemine erişim sağladı.

Bloomberg tarafından yayınlanan bir habere göre göre, Tether, Signature Bank’ın ödeme platformu Signet aracılığıyla Bahamalı ortağı Capital Union Bank’a dolar gönderme talimatı vererek ABD bankalarına erişim sağladı. Durum hakkında bilgi sahibi olan kişilere atıfta bulunulan haberde, bu sistemin düzenleyicilerin Mart ayında Signature’ın kontrolünü ele geçirdiği sırada yürürlükte olduğu belirtildi.

Bu gelişmeler, ABD’li milletvekillerinin kripto dostu bankaların çöküşünü inceleme çalışmalarını da beraberinde getirdi. Senato Bankacılık Komitesi’nin son oturumunda FDIC Başkanı Martin Gruenberg, Signature’ın geleneksel bankacılık risklerini yeterince yönetemediğini söyledi. Bankanın eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried tarafından kolaylaştırılan dolandırıcılığa “yardım ve yataklık” ettiği iddiaları da ortaya atılmıştı.

Signature, yaklaşık 38 milyar dolar değerindeki mevduatını ve 13 milyar dolarlık kredisini New York Community Bancorp’un bir yan kuruluşu olan Flagstar Bank’a satmayı planlıyor. Gruenberg, 4 milyar dolarlık kripto mevduatının muhtemelen bu hafta içinde kullanıcılara iade edileceğini söyledi.

Bu olaylar, kripto para birimleri ve stabilcoin’lerin artan popülaritesi ve benimsenmesiyle birlikte, düzenleyicilerin bu yeni dijital varlık sınıfına nasıl yaklaşacağı konusunda tartışmaları da beraberinde getiriyor. Her ne kadar stabilcoin’ler, volatil kripto para birimlerine kıyasla daha az riskli olsalar da, düzenleyicilerin hala çevreleyen belirsizlikler nedeniyle tedirgin olmaları anlaşılabilir bir durum.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir