Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.289
% 1.25
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.289
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Brezilya Bankası BTG Kendi Stablecoin’ini Çıkartıyor

Brezilya

BTG Pactual, Brezilya’nın önde gelen yatırım bankalarından biri olarak, kendi stablecoin’ini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Banka, Mynt adlı tescilli kripto teknoloji platformu üzerinde çalışarak 1:1 oranında ABD doları ile desteklenen bir stablecoin olan BTG Dol’u piyasaya sürmeyi planlıyor.

BTG Pactual’ın dijital varlıklar başkanı André Portilho, BTG Dol’un yatırımcılar için dolara yatırım yapmanın daha kolay, daha güvenli ve daha akıllı bir yolu olduğunu belirtiyor. Stablecoin, bankanın saklama hizmetleri aracılığıyla sahiplerinin öz sermayelerinin bir kısmını “dolarize” etmelerine olanak tanıyacak ve müşterilerin geleneksel finansal sistem ile yeni dijital ekonomi arasında etkileşime girmelerine yardımcı olacak.

BTG Pactual, Bitcoin veya Ether gibi kripto para birimlerine yatırım yapmaya olanak tanıyan Mynt platformunu bir yıl önce başlatmıştı. Platformda halihazırda 22 kripto para birimi var ve BTG Dol, platformda yer alan sekiz yeni varlıktan biri olacak. Mynt’in operasyon başkanı Marcel Monteiro, BTG Pactual’ın teknolojiye güvendiğini ve yenilikçi dijital ürünler ve hizmetler sunmaya devam edeceğini vurguluyor.

Brezilya bankaları son zamanlarda kripto para birimlerine dost hizmetleri benimsiyor. Büyük Brezilya bankası Banco do Brasil, şubat ayında, yerel kripto firması Bitfy ile ortaklık kurarak müşterilerinin vergilerini Bitcoin gibi kripto para birimleriyle ödemelerine izin veren bir girişim başlattı. BTG Pactual ise Gemini borsası ile ortaklık kurarak dijital varlıklarla ilgili fonlarının saklama hizmetlerini sağlıyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir