Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.288
% 3.49
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.288
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Bitcoin Neden Düşüyor!

bitcoin

Bitcoin neden düşüyor? Bitcoin düşüşünün sebeplerini 2 farklı konuda ele alıp sebepleri ve sonuçlarıyla inceleyeceğiz.

Düşüşün genel sebeplerinden birisi Abd Borç Limiti anlaşmazlığı olduğunu düşünüyoruz. Borç limiti anlaşmazlığında bir sonuca varılamaması tüm ekonomik piyasaları etkilemektedir. Eğer borç limitinde anlaşmaya varılırsa ne olur ? ABD Borç Limitinde anlaşmaya varılırsa piyasalar için olumlu bir haber olacaktır. Fakat bazı demokratlar bu durumun ABD’nin şuanki parasal sıkılaşma sürecine ters bir durum olduğunu ve borç limitinin arttırılmaması gerektiğini savunuyor. Çözüm olarak da bu borç krizini tasarruf ederek çözmeyi sunuyorlar.

Eğer ABD borç limitinde anlaşamazsa ne olur ? ABD borç limitinde anlaşamazsa Hazine Bakanı Yellen’in 5 Haziran’a kadar borçların ödenmemesi durumunda ABD’nin temerrüde düşme tehlikesini olduğunu söylüyor. Ve bu durumun tüm ekonomik piyasalarda sert düşüşler getireceğini düşünüyoruz.

Bir diğer etken olarak da Binance Vadeli İşlemler Büyük Turnuvası olduğunu düşünüyoruz. Turnuvanın açıklandığı güne kadar yatay bir kanal içerisinde hareket ediyordu. Turnuva’nın açıklandığı gün önce kanalın altına sarkıp 25.800$ bölgesine kadar düşüş geldi. Daha sonra yukarı yönlü bir yükselişle yatay kanalımızın üstüne çıkıp 28.470$ direncimize kadar yükseldik.

Daha sonrasında ise gelen düşüşlerle yatay kanalımızın orta bandında seyrediyoruz. Büyük Turnuvanın kripto piyasasına hacim getirmesiyle bu volatil hareketleri gördük. Turnuvanın bitimine kadar sert yükselişler ve sert düşüşler görmemiz olası gibi duruyor. Bu turnuvada başarılı bir şekilde trade etmek istiyorsanız Coin Mühendisi Turnuva grubumuza  katılabilirsiniz.

Bitcoin Grafiği

Bitcoin grafiğine baktığımızda şuan yatay kanalımızın orta band desteğinde bulunuyoruz. Eğer bu desteğimizi kaybetmezsek tekrardan kanalımızın üst bandını daha sonrasında ise sıralı dirençlerimize doğru yükseliş hareketi izleyebiliriz. Bitcoin de yatay sürecin bittiğini ve yükselişlerin başlayacağı bir döneme girmek için 29.000$ bölgesinin üzerinde kalmamız gerektiğini düşünüyoruz.

Eğer Bitcoin de 27.000$ desteğimizi kaybedersek ilk etapta kanalımızın alt bandı 26.600$ bölgesine kadar geri çekilebiliriz. Bu sürecin devam etmesi durumunda önce 26.250$ bölgesindeki desteğimize daha sonrasında ise 25.800$ desteğimize kadar bir düşüş görebiliriz. En kötü senaryoları göz önüne getirdiğimizde 25.250$ desteğimizi kaybetmememiz gerekir. Bu destek bölgesinin bizim için yukarı yönlü yükselişler için bir dinlenme tesisi görevi olmasını bekliyoruz. Eğer bu desteğimizi kaybedersek 20 bin seviyelerine kadar düşüşler görebiliriz.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip etmeyi unutmayın.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir