Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.165
% 0.79
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.165
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Kripto Para Yasası Mica İmzalandı!

Avrupa Birliği tarafından oluşturulan, kripto varlık düzenlemesine ilişkin detayları belirten Mica Yönetmeliği yürürlüğe girdi. Bu yönetmelik yasal süreç takibini oluşturan detaylara ulaşılması açısından önem arz ediyor. Ayrıntılara göre Mica yasası kara para aklama yönteminin önüne geçecek bazı detayları içeriyor. Bu detaylara göre fon aktarımı yapmak isteyen şahıslar kimlik doğrulaması yapmak zorunda kalacak.

Mica yönetmeliği İsveç Köy İşleri Bakanı  Peter Kullgren ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola tarafından imzalandı. Avrupa birliği Mica’yı 20 Nisan’da onaylamıştı. Fakat bazı yasal prosedürlerden dolayı Haziran ayında yürürüğe girecek.

Avrupa kripto para ticaretinde gelişmekte olan bir bölge ve bu da idari yaptırımları zorunlu kılıyor. Fakat bu ticaret özgürlüğü her zaman iyi amaçlar için kullanılmıyor. Avrupa Birliği milletvekileri özellikle Mica yasasının önemine vurgu yapıyor.

İlginizi Çekebilir:Hong Kong ve BAE Merkez Bankalarından Kripto İşbirliği!

FTX ve BlokFi gibi büyük iflaslar bu tarz kripto yönetmeliklerini daha fazla ön plana çıkarıyor. Tüketici koruması ve pazar bütünlüğünü sağlamak için Mica büyük önem arz ediyor. Yasa resmi gazetede yayınlandıktan 20 gün sonra yürürlüğe girecek. Stabil coinler ve diğer kripto paralar için özel yaptırımlar uygulanacak. Bu sürecin ise 2 seneyi geçeceği belirtiliyor. Bu zaman zarfında işletmeler yasa yükümlülüklere ayak uyduracak.

Ripple CEO’su da Mica yasasını desteklediğini belirtirken, diğer ülkeleri aynı yaklaşıma davet etti.

 

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir