Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.055
% 2.00
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.055
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Avrupa Birliği, Stablecoin İhraççıları için Düzenlemeler Getiriyor!

Avrupa Birliği, Stablecoin İhraççıları için Katı Düzenlemeler Getiriyor! Finansal istikrarı korumaya yönelik önemli bir hamle olarak, Avrupa Birliği’nin bankacılık düzenleyicisi, stablecoin ihraççıları için katı düzenlemeler önerdi. Haziran ayından itibaren, stablecoin ihraççıları, bir para birimine dayalı stablecoin ihraç edilmesi durumunda, yatırımcıların holdinglerini tam olarak geri alabilmeleri için yeterli fonu korumakla yükümlü olacak.

Bu eşi benzeri görülmemiş kurallar dizisi, dünya çapında türünün ilk örneğidir ve AB’nin kripto para ve stablecoin piyasalarını düzene sokma kararlılığını göstermektedir. Avrupa Bankacılık Otoritesi (EBA), stablecoin ihraççıları ve diğer türde dijitalleştirilmiş tokenler için minimum sermaye ve likidite gereksinimlerini belirlemiştir.

Önerilen düzenlemelerin önemli bir yönü, EBA’nın varlık kalitesine verdiği önemdir. Kamuoyu danışmaları yoluyla EBA, yalnızca en yüksek kalitede uygun varlıkların stablecoinleri desteklemek için kullanılabileceğinden emin olmayı amaçlamaktadır. Bu önlem, stablecoinlerin istikrarını korumak ve piyasa aksamalarını önlemek için tasarlanmıştır.

EBA’nın önerileri, stablecoin ihraççılarının, bileşimli piyasa koşullarında bile geri ödeme taleplerini karşılamak için rezervlerini hızlı bir şekilde nakde dönüştürebilmelerini sağlamaya odaklanmaktadır. Bu önlem, kriz zamanlarında paniğe kapılma satışını ve bulaşma etkilerini önlemek için esastır.

Dikkatinizi çekebilir: Ripple’dan Yeni Ortaklık!

Para birimine dayalı stablecoin ihraççılarına, yatırımcılara paritede tam geri ödeme yapmaları zorunlu kılınmaktadır. Altın gibi varlıklara dayalı stablecoinler için geri ödemeler, geri ödeme anında varlığın geçerli piyasa fiyatında yapılacaktır.

Stablecoin

 

EBA, bankaların halihazırda mevcut AB banka sermaye ve likidite kuralları kapsamında yeterli likidite tamponlarına sahip olabileceğini kabul etmektedir. Bu nedenle, bankalar bazı durumlarda belirli likidite gereksinimlerinden muaf tutulabilir.

Bu önerilen likidite düzenlemeleri, oyunu eşitlemeyi amaçlamaktadır. Bu, banka dışı stablecoin ihraççılarının bankalar ile aynı standartlara uymasını sağlar. Bu yaklaşım, her iki taraf için de sermaye veya likidite açısından haksız avantajları önler.

EBA, tüm öneriler için üç aylık bir kamuoyu duyumu dönemi açtı ve 30 Ocak 2024’te bir kamuoyu dinlenmesi planlandı. Bu paydaşlarla etkileşim, düzenlemelerin uygulamadan önce iyileştirilmesine yardımcı olacaktır.

AB’nin kapsamlı stablecoin düzenleme yaklaşımı, istikrarlı ve güvenli bir kripto ekosistemi oluşturmak için önemli bir adımdır. AB, açık yönergeler belirleyerek ve sağlam güvenceleri uygulayarak yatırımcıları korumayı, finansal istikrarı teşvik etmeyi ve kripto alanında sorumlu yeniliği sağlamayı amaçlamaktadır.

Bu düzenlemelerin başarılı olması durumunda, kripto para piyasasının daha güvenli ve istikrarlı hale gelmesine yardımcı olabilirler. Ayrıca, yatırımcıları korumaya ve finansal sistemin istikrarını sağlamaya yardımcı olabilirler.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir