Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.951
% 2.22
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.951
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Ripple ve Onafriq Ortaklık Kurdu

Ripple, XRP, XRP Haberleri, Ripple Onafriq

Ripple, Afrikalı mobil ödeme sağlayıcısı Onafriq ile yeni bir anlaşma yaparak, 27 Afrika ülkesi, Avustralya, Birleşik Krallık ve Körfez İşbirliği Konseyi (GCC) arasında yeni ödeme koridorları oluşturmayı planlıyor.

Onafriq, Ripple Payments’ın blok zinciri teknolojisini kullanmak için üç ortak şirketle işbirliği yapacak. Zazi Transfer, Avustralya’ya ödeme hizmetleri sunacakken, PayAngel Birleşik Krallık’a ve Pyypl de Körfez İşbirliği Konseyi (GCC) üyeleri olan Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne transfer hizmetleri sunacak.

Havaleler, Afrika’ya yapılan sınır ötesi ödemelerin büyük bir bölümünü oluşturuyor. Ripple’ın küresel müşteri başarısından sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Aaron Sears, Cointelegraph’a verdiği demeçte şunları söyledi: “Sahra Altı Afrika, Nijerya, Kenya ve Güney Afrika gibi ülkelerdeki tüketicilerin dijital varlıkları günlük amaçlar için gerçek dünyada kullanmasıyla, kripto benimsemenin parlak bir noktası olduğunu kanıtladı.”


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


Pyypl, zaten bir Ripple ortağı ve talep üzerine likidite (ODL) çözümünü kullanıyor. Onafriq’in de ODL’yi entegre ettiği bildiriliyor.

Bu anlaşma ile Ripple, Afrika ve diğer bölgelerdeki sınır ötesi ödemeleri kolaylaştırma çabalarını destekleyen önemli bir adım olarak kabul edilebilir. Blockchain teknolojisi, sınır ötesi ödemeleri hızlandırmak ve maliyetleri azaltmak için potansiyel sunuyor ve bu anlaşma, bu potansiyelin gerçekleştirilmesine katkıda bulunabilir.

Onafriq, Kasım ayı başına kadar MFS Africa olarak bilinmekteydi. Ancak Haziran 2022’de, ABD’li mobil ödeme yazılımı geliştiricisi Global Technology Partners’ı satın aldığı için adını değiştirdi. MFS, Amerika Birleşik Devletleri’nde ticari markalı bir şirket adıdır. Onafriq bu yılın başlarında Western Union ile sınır ötesi işlemler konusunda bir anlaşma yaparak bu alanda daha fazla faaliyet göstermeyi planlıyor. Bu gelişmeler, Onafriq’in uluslararası ödeme koridorlarını genişletme ve sınır ötesi ödemeleri kolaylaştırma konusundaki çabalarını yansıtmaktadır.


İlginizi Çekebilir: Binance, Kendi Web3 Cüzdanını Duyurdu! TWT’de Sert Düşüş!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir