Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.973
% 3.70
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.973
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Mahkeme, FTX Varlıklarının Satışını Onayladı

FTX

İflas eden kripto para borsası FTX, bazı varlıklarını ve iştiraklerini satmak için mahkemeden gereken onayı aldı.

Geçtiğimiz yıl kasım ayında iflas eden kripto borsası FTX, bir süredir alacaklılaa geri ödeme yapapılabilmesi için varlıklarının satış onayını almaya çalışıyordu. Bu hamle ile borsa daha önceden yapmış olduğu yatırımları, tokenleri ve hisse senetlerini satışa çıkartmayı ve elden maddi kaynak ile alacaklılara ödeme yapmayı amaçlıyordu.

Borsanın tasfiye memurları 18 Ocak’ta bir dilekçe sunarak, bazı yatırımcıların diğer yatırımcılardan ek sermaye toplanmasını kolaylaştırmak için borsa varlıklarıyla ilgilendiklerini söylemişti.

ABD’nin Delaware bölgesi iflas mahkemesi 13 Şubat’ta konu ile ilgili karara vardı.

FTX, Varlıklarına Satış Onayı Geldi

Şirket tarafından yapılan talep sonrası ABD’nin Delaware bölgesi iflas mahkemesi 13 Şubat günü ilgili satış talibine olumlu yanıt vererek satış için gerekli onayı verdi.

Onay ile FTX, toplam varlık tabanına kıyasla “nispeten de minimal değerde” olan bazı varlıklarını elden çıkartabilecek. FTX tarafından verilen ilk önergede, yaklaşık 185 yatırımın 1 milyon dolar veya daha düşük bir bedelle yapıldığı belirtilmekteydi.

FTX

Alameda ve FTX, aralarında Sequoia, Multicoin ve Kraken Ventures’ın da bulunduğu 32 benzersiz yatırım fonuna yaklaşık 837 milyon dolar yatırım yapmıştır. Ayrıca yayınlanan bir rapora göre, FTX ve Alameda, çeşitli iştirakleri aracılığıyla 473 yatırıma yaklaşık 5,3 milyar dolar harcadı. Bu yatırımlar arasında 100 milyon dolar ile Sui blok zincirinin geliştiricisi Mysten Labs’te bulunmakta.

Onaylanan satış prosedürleri, her bir varlığın toplam satış fiyatının 1 milyon dolardan az veya eşit olmasını ve borsa tarafından varlığı satın almak veya varlığa yatırım yapmak için ödenen ilk tutarı ifade eden “onaylanan yatırım değerinin” 5 milyon dolardan az veya eşit olmasını gerektirmektedir.

Yatırımcı kuruluşların satışa itiraz etmek için beş gün süreleri olduğu belirtilmekte. Herhangi bir itiraz gelmezse, FTX tasfiye memurları mahkemeden başka bir emir almadan işleme devam edecek.

İflas eden borsanın varlıklarını incelemek için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Mahkeme, FTX Varlıklarının Satışını Onayladı” te bir düşünce

  1. Pingback: FTX Varlıklarında Büyük Oranda Eksiklik Olduğu Ortaya Çıktı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir