Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.830
% 4.12
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.830
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

FTX, Siyasi Bağışları Geri Almaya Çalışıyor

FTX Siyasi Bağış

İflas eden kripto borsası FTX yeni yönetimi ile birlikte geçmiş dönemde yapılan siyasi bağışları Şubat ayına kadar geri almak istiyor.

Kripto borsası FTX iflas sürecini başlatmasının ardından borsanın eski CEO’su SBF’nin siyasi bağışları konuşulmaya devam ediyor. SBF ve borsanın eski yöneticileri, iflastan önce birçok siyasi organa bağışta bulunmaktaydı. İflas sürecinin ardından ise ABD mahkemeleri bu bağışları sorgulamaya devam ediyor.

Borsanın yeni yönetimi ise alacaklılara geri ödeme yapılabilmesi için siyasi bağışları geri almaya çalışıyor.

FTX, Siyasi Bağışların Peşinde

FTX’in yeni yönetimi tarafından yapılan açıklamaya göre, şirket SBF ve eski FTX yöneticileri tarafından yapılan siyasi bağışları 28 Şubat’a kadar geri almaya çalışıyor. Şirketin bu hamlesinin sebebi ise alacaklılara geri ödeme yapılabilmesini sağlamak.

FTX avukatı Andy Dietderich’e göre, feshedilen firma 11 Ocak’a kadar “5 milyar dolar nakit ve likit kripto para birimi geri kazandı”. Toplam yükümlülükler yaklaşık 9 milyar dolar tutarında.

Yapılan açıklamaya göre tüm alacaklılar, siyasi figürlere, siyasi eylem fonlarına ve tüm yetkili isimlere gizli bir mektup göndererek,  söz konusu fonları 28 Şubat 2023 tarihine kadar kendilerine iade etmelerini talep ediyor.

Bankman-Fried, 2020 yılında Joe Biden’ın kampanyasına 5,2 milyon dolar bağışta bulundu. Kasım 2022’deki ara seçimler sırasında, hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi adaylara “önemli bir bağışçı” olduğunu kabul etti.

FTX’in siyasi partilere ve adaylara yaptığı bağışlar ABD savcıları tarafından soruşturuluyor. Ocak ayında dosyalanan mahkeme belgeleri, FTX borçlularının Mart 2020 ile Kasım 2022 arasında toplam 93 milyon dolar tutarındaki bağışları incelediğini göstermekte.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsini

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir