Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.946
% 1.97
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.946
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

FTX, Müşterilerini Dolandırıcılara Karşı Uyardı

FTX

İflas eden kripto borsası FTX, müşterilerini varlık iadesi vaadiyle kandırmaya çalışan dolandırıcılara karşı uyardı.

Kripto borsası FTX’in iflas süreci devam ediyor. Şirket kasım ayında yaşanan iflastan sonra varlıklarını kaybeden müşterilerine geri ödeme yapmaya çalışıyor. Müşterilerine ödeme yapmak için şirket, bazı yan kuruluşlarını satışa çıkarmak için gerek onayı almıştı. Süreç devam ederken dolandırıcılar gözünü FTX müşterilerine çevirdi.

FTX yaptığı duyuruda müşterilerini dolandırıcılık faaliyetlerine karşı uyardı.

FTX’ten Dolandırıcılık Uyarısı

İflas eden kripto borsası FTX, 3 Şubat tarihinde Twitter üzerinden bir uyarı yayınladı. Yayınlanan uyarıda şirket müşterilerini, para, ödeme  veya hesap şifleri isteyen dolandırıcılara karşı uyardı.

Şirket uyarısında, “FTX müşterilerinden faydalanmak isteyen üçüncü taraf dolandırıcılık ve sahtekarlıklarının farkındayız” dedi.

Aralık ayı sonlarında Oregon Mali Düzenleme Bölümü, zarar eden müşterilerin dolandırıcıların hedefinde olduğunu söyledi. ABD Dışişleri Bakanlığını taklit eden sahte bir web sitenin müşterilerinin hesap bilgisini isteyerek para talep ettiği aktarılmakta.

Borsanın iflas süreci ise devam ediyor. Sam Bankman-Fried kefalet koşullarıyla ilgili bir anlaşmazlığı çözmek için federal savcılarla görüşüyor.  Bu hafta başında, davaya bakan yargıç Bankman-Fried’ın FTX veya Alameda çalışanlarıyla temasa geçmesini geçici olarak yasakladı.

FTX Avukatlarının ise geçtiğimiz günlerde, şirketin Türkiye biriminin dava dosyasından çıkarmak için mahkemeye başvurduğu ortaya çıktı.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir