Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.342
% 1.00
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.342
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Silvergate, FTX Anlaşmaları Nedeniyle Soruşturma Altında

Silvergate

Silvergate, FTX ve iştirakleri ile olan bağlantıları nedeniyle ABD Adalet Bakanlığı tarafından soruşturma altında.

Ülkeler kripto platformları üzerindeki baskısını her geçen gün attırıyor. Özellikle Kasım ayında iflas eden FTX’ten sonra çoğu ülke gözünü kripto sektörüne çevirdi. İflas süreci devam ederken düzenleyici kurumlar iflas eden borsa ile bağlantılı olan şirketleri soruşturmaya tabi tutuyor.

Yeni bir soruşturma ise Kripto platformu Silvergate’e açılmakta.

Adalet Bakanlığından Silvergate Platformuna Soruşturma

Bloomberg’in konuya ilişkin bilgi sahibi kişilere dayandırdığı habere göre Silvergate, ABD Adalet Bakanlığı dolandırıcılık birimi tarafından soruşturma altında.

Soruşturma, Silvergate’in eski FTX CEO’su ile bağlantılı hesaplara ev sahipliği yapmasını araştırıyor. Şirketin herhangi bir suçla itham edilmediği de gelen bilgiler arasında. Soruşturma müfettişleri şirketin, FTX ve Alameda ile olan ilişkilerinin ne kadar derin olduğunu araştırmakta.

Silvergate, FTX çöküşünde odlukça etkilendi. Kasım ayındaki iflastan sonra şirket 1 milyar dolar zarar ettiğini açıkladı. Platform likidite krizini önlemek için personelinin %40’ını işten çıkardı.

Alameda, FTX’in lansmanından önce, 2018 yılında Silvergate platformunda bir hesap açtı. Şirket tarafından iletilen bilgilere göre platform, o dönemden itibaren sürekli olarak izleme ve durum tespiti yaptığını aktardı.

27 Ocak’ta Silvergate, “dijital varlık sektöründeki son dalgalanmaları” gerekçe göstererek temettülerini askıya aldı. O sırada “dijital varlık müşterisiyle ilgili mevduatlarını aşan bir nakit pozisyonuna” sahip olduğunu savunmakta.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir