Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.382
% 0.82
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.382
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

FTX, Türkiye Birimini Davadan Çıkartmak İstiyor

FTX Türkiye

FTX, mahkeme talimatlarına ve şirket ile işbirliği kuramayacağını öne sürerek Türkiye birimini davadan çıkartmak istiyor.

Kripto borsası FTX’in dava süreci tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında şirket bölüm 11 iflas başvurusu yaptı. İflas süreci sadece FTX’i değil, beraberinde 134 yan kuruluşunu da etkiledi. Şirketin iflası üzerine etkilenen ve iflas sürecine dahil olan şirketler arasında FTX Türkiye’de var.

Ortaya çıkan bir mahkeme başvurusuna göre borsa, Türkiye ofisini iflas sürecinden çıkartmak istiyor.

FTX, FTX Türkiye’yi Dava Sürecinden Çıkartmak İstiyor

İflas eden kripto borsası cuma günü yapılan bir mahkeme başvurusunda göre, Türkiye ekibini davadan çıkartmak istiyor. Şirket başvurusunda gerekçe olarak, Türk yetkililerin ABD mahkemelerinden gelen taleplere uyamayacağını gösterdi.

Borsa tarafından bildirilene göre, iflas işlemlerinin başlamasından bir kaç gün sonra Türk kolluk kuvvetleri soruşturma başlattı. 23 Kasım tarihinde ise tüm varlıklara el konulmasını emretti. Şirkete göre bu durum, FTX Türkiye’yi yapılandırma planlarına dahil etmeyi imkansız hale getirdi.

Yapılan başvuruda, “Bu Mahkeme tarafından alınan kararların Türkiye’de yasal veya pratik bir etkisi yoktur ve Borçluların Türk hükümetinin bu Mahkemenin emirlerine uyacağına inanmak için hiçbir nedeni yoktur” dedi.

Ayrıca Şirket, FTX Türkiye’nin büyük ölçüde Türkiye ile sınırlı olduğunu ve “stratejik” olmadığını söyledi.

Başvuruda, Türkiye ekibinin Türk yasalarına tabi olduğu ve bazı müşterilerin yerel mahkemelere talepte bulunmaya başladığına yer verilmekte.

Bilindiği üzere FTX Türkiye, kasım ayındaki iflas sonrası borsa kullanıcılarının varlıklarını teslim etmişti.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir